Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles boy pablo – “rest up” & “people”

Niet alle muziek die uit het Scandinavië komt is droompop. Dat bewijst de Noorse Nicolás Muñoz met zijn zweverig indiepopproject boy pablo. Nu ja, de jongeman is dan ook niet honderd procent Noors, maar ook deels Chileens. Dat er ook een zuiders kantje in hem zit, is duidelijk hoorbaar aan de zonnestraaltjes die verstopt zitten in zijn nummers. Nadat hij de afgelopen jaren langzaamaan naam maakte, staat de twintigjarige nu aan de vooravond van zijn grote doorbraak. Deze herfst komt hij twee jaar na zijn debuut-ep Soy Pablo eindelijk met een debuutplaat naar buiten. Wachito Rico belooft een heerlijk album te worden, vol met lo-fi vibes en zwevende melodieën. Eerste voorsmaakjes “honey” en “hey girl” voorspelden in elk geval veel goeds. Vandaag komt daar met “rest up” nog een derde single bij, inclusief b-kantje “people” dat het album niet haalde.

Beginnen doen we met “rest up”, een zweverig nummertje met een paar lichte psychedelische invloeden waarop je zo kan wegdromen. Met een licht, zomers gitaartje en een fijne lo-fi vibe snijdt Muñoz met het nummer toch twee moeilijkere persoonlijke onderwerpen aan. Aan de ene kant gaat het nummer over zijn relatieproblemen, maar ook over angst en zijn mentale gezondheid. Niet meteen de thema’s die je zou verwachten na het horen van het zonnige nummer. Het bederft de pret in elk geval niet, want “rest up” kabbelt rustig verder op een zwoele zomerdag. Zo hebben we het graag, boy pablo!

Op “people” gaat het er al wat gezapiger aan toe. Een melancholische gitaar neemt je meteen mee op een dromerige trip, terwijl Muñoz rustig het woord neemt. Met wat stukjes klassieke piano krijgt het nummer dan een emotionele touch. In de refreinen ligt het tempo redelijk laag en de lichte galm op de zang doet daar nog een schepje bovenop. Af en toe lijkt de single in een stroomversnelling te komen dankzij de drums, maar dat is slechts schijn. We snappen dan ook waarom “people” niet op het album te vinden zal zijn. Het is zeker een leuk en emotioneel nummertje, maar het mist dat tikkeltje extra. Desondanks zijn we toch nog altijd heel benieuwd naar hoe Wachito Rico in z’n geheel zal klinken.

Wachito Rico verschijnt op 23 oktober. Op 14 maart stelt boy pablo zijn debuutplaat voor in Ancienne Belgique. Enkele maanden later, op vrijdag 2 juli, staat hij op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 augustus 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief