Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles boy pablo – “hey girl” & “i just wanna go home”

De jonge Noorse bende van boy pablo is een vaste waarde geworden in de indiewereld door zijn zonnige, lichtjes melodramatische en erg sympathiek klinkende songs. Waar een voordelig foutje in het YouTube-algoritme enkele jaren geleden voor de verspreiding van “Everytime” zorgde, komen de views er nu losjes vanzelf. Zijn eerste album Soy Pablo prezen we twee jaar geleden dan ook de hemel in en sindsdien is boy pablo’s populariteit er enkel maar op vooruit gegaan. Nu de zomerse temperaturen volop in zwang zijn en we alweer beginnen dromen van iets wat hopelijk in de buurt zal komen van een deugddoende, terrasjes-gevulde vakantie, is boy pablo daar weer met nieuwe muziek om voor de zoete toets te zorgen.

We krijgen meteen twee singles te horen: “hey girl” en “i just wanna go home”. Je leest het goed: “i just wanna go home”. Ook wij gaan er vanuit dat het nummer geschreven werd voor corona, want op dit moment is de herkenbaarheid van het thema zwaar ondermaats. Hoe dan ook, het nummer daarentegen is een gezellig, wazig, lo-fi liedje dat met de gaststem van andrea extra onschuldig en lieflijk door de ruimte heen zweeft. De roze wolken bedwelmen ons volledig, en daardoor merken we niet meteen op hoe dit niet bepaald boy pablo’s sterkste nummer is. De sfeer is raak, maar de aanpak net iets te langdradig om sterk te blijven. “hey girl” speelt dan weer vanaf het startschot met uptempo klanken die de typische, opmonterende boy pablo weergeven. De teksten zijn er misschien iets minder jolig op geworden, maar verder is dit weer helemaal zoals we boy pablo willen horen.

Website / Twitter / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Pangolin People - "Can't Get it Hard"

Een debuutsingle breng je maar één keer uit. Wanneer je dat doet als artiest, wil je dat luisteraars meteen weten wie je…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gruppo Sportivo – “Rudolph Het Rendier”

Kerstmuziek. Wanneer dat woord valt, gewoonlijk met een doffe, levenloze plof, moeten we ons onwaarschijnlijk hard bedwingen om geen Van Goghske te…
AlbumsRecensies

boy pablo – Wachito Rico (★★½): Liefde en overvloedige synths

In 2017 verscheen boy pablo, een Noorse singer-songwriter met Chileense achtergrond, op het toneel met zijn gezapige bedroom pop. Net als wij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.