Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees – “If I Had My Way”

Alles went, ook een zoveelste naamsverandering. Osees, de band rond garage-psych-krauttovenaar John Dwyer, gaat intussen al een jaartje onder zijn huidige naam door het leven. Het opsommen van alle variaties die de naam al onderging, is even vermoeiend als het opsommen van alle vreemde bochten die Dwyer de band in stuurde in de afgelopen vijftien jaar. De ijskoude grafzerkfolk waar Thee Oh Sees destijds mee debuteerde lijkt in geen opzicht op de wilde, krauty riffstorm die de band op Face Stabber, zijn meest recente langspeler, tot leven wekte.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat een nieuwe single van Osees altijd een extra spannende ervaring is. Mogen we “Dreary Nonsense” geloven, dan stuurt het nieuwste album van de band aan op korte krachtexplosies van nummers, en dat vermoeden ziet zich bevestigd in de vorm van “If I Had My Way”. Het nummer ademt rauwe garagerock, maar dan erg melodisch en warm van klank, uiteraard onderbouwd door een ritmesectie waar je een thesis over zou kunnen vol schrijven. De dreigende sfeer die in de lucht hangt wordt gevoed door de galmende vocals die Dwyer er al sissend uit perst, en hoewel het nummer nergens explodeert is het de overdonderende strakheid van het geheel dat van dit korte staaltje venijn een goed nummer maakt. Repeat, repeat, repeat.

Protean Threat, het nieuwste album van Osees, komt uit op 18 september.

Facebook / Instagram / Website

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Osees, You Me At Six, The Aces, Mother Mother en meer!

Je moet jezelf altijd blijven overtreffen, moeten ze bij Pukkelpop gedacht hebben. Vorige week dropte het festival maar liefst zeventien nieuwe namen…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Osees - A Foul Form (★★★½): Brutale cassettepunk volgens het boekje

Een van de onbetwiste mastodonten uit de garage-, en psychscene van de afgelopen twintig (!) jaar, is ongetwijfeld John Dwyer. De legendarische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.