Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees – “If I Had My Way”

Alles went, ook een zoveelste naamsverandering. Osees, de band rond garage-psych-krauttovenaar John Dwyer, gaat intussen al een jaartje onder zijn huidige naam door het leven. Het opsommen van alle variaties die de naam al onderging, is even vermoeiend als het opsommen van alle vreemde bochten die Dwyer de band in stuurde in de afgelopen vijftien jaar. De ijskoude grafzerkfolk waar Thee Oh Sees destijds mee debuteerde lijkt in geen opzicht op de wilde, krauty riffstorm die de band op Face Stabber, zijn meest recente langspeler, tot leven wekte.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat een nieuwe single van Osees altijd een extra spannende ervaring is. Mogen we “Dreary Nonsense” geloven, dan stuurt het nieuwste album van de band aan op korte krachtexplosies van nummers, en dat vermoeden ziet zich bevestigd in de vorm van “If I Had My Way”. Het nummer ademt rauwe garagerock, maar dan erg melodisch en warm van klank, uiteraard onderbouwd door een ritmesectie waar je een thesis over zou kunnen vol schrijven. De dreigende sfeer die in de lucht hangt wordt gevoed door de galmende vocals die Dwyer er al sissend uit perst, en hoewel het nummer nergens explodeert is het de overdonderende strakheid van het geheel dat van dit korte staaltje venijn een goed nummer maakt. Repeat, repeat, repeat.

Protean Threat, het nieuwste album van Osees, komt uit op 18 september.

Facebook / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Derby Motoreta's Burrito Kachimba - Hilo Negro (★★★½): Geflipte Spanjaarden met gitaren

Het genre van psychedelische rock wordt al jarenlang steevast gedomineerd door bands als King Gizzard & the Lizard Wizard, Ty Segall en…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "Gong Experiment"

Osees komt weer aanzetten met een rammelend staaltje singlepsychedelica. De veelzijdige (ooit garage-)rockband die al sinds 1997 de chronische identiteitscrisis tot haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.