Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Sees – “Dreary Nonsense”

Er zijn nog zekerheden in het leven, en wel dat Oh Sees ook dit jaar enkele albums zal uitbrengen. Vandaag kondigde de band onder die naam alvast de release van Protean Threat aan op 18 september. Het wordt de eerste plaat onder die naam sinds Face Stabber vorig jaar en de repetitie van die plaat kon je al online aanschouwen. De totale duur van de plaat wordt minder dan de helft van die vorige (die ook wel één uur en twintig minuten duurde) en naar het schijnt krijgen we alleen maar snelle ‘blows to the head’ te horen. Nu verschijnt met “Dreary Nonsense” alvast een eerste single en die is wel degelijk kort, maar krachtig.

Je zou kunnen teleurgesteld zijn dat het nummer afklopt op exact één minuut en 34 seconden, maar er gebeurt genoeg in de song om het boeiend te houden. Het schiet dan ook meteen in gang met een vettige gitaar om daarna de kenmerkende hoge tonen op die gitaren te steken. Dwyer smijt er dan maar zijn angstaanjagende vocals in om daarna vol dreiging de hoge gitaarnoten te laten zegevieren. Met een outro die hetzelfde is als de intro, sluit het nummer daarna af en je moet dit gewoon nog enkele keren horen. Het is Oh Sees op zijn strakst en we kunnen niet wachten op de rest van het album!

Oh ja, onder de naam Osees verschijnt ook in oktober nog een plaat, we kunnen dus stellen dat het een doorsnee jaar wordt voor John Dwyer en de zijnen.

Facebook / Instagram / Website

3553 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "Gong Experiment"

Osees komt weer aanzetten met een rammelend staaltje singlepsychedelica. De veelzijdige (ooit garage-)rockband die al sinds 1997 de chronische identiteitscrisis tot haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "Scramble Experiment"

Als je denkt dat jij je verveeld hebt tijdens de lockdown, denk dan ook eens aan wat die arme workaholic van een…
AlbumsRecensies

Osees - Protean Threat (★★★★½): Lederen jasje aan en een feesthoed op

De band met vele namen trekt zichzelf nog eens op gang. Sinds hun debuutplaat Grave Blockers uit 2006 bracht Thee Oh Sees,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.