Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Róisín Murphy – “Something More”

©CPU – Ymke Dirikx

Wie Róisín Murphy zegt denkt vrijwel meteen aan Moloko, het project waarmee haar succes begon. Samen met Mark Brydon mixte ze gedurende tien jaar genres als elektronica, triphop en dance door elkaar. Vlak voor het duo begon te werken aan Statues liep hun romantische relatie ten einde en wat later volgde ook hun professionele relatie. Twee jaar later verscheen met Ruby Blue het eerste solo-album van Róisín Murphy en tot op heden blijft ze nieuwe muziek maken, al is het even geleden dat er een nieuw album in de rekken lag. Later dit jaar pas zal er een vijfde album verschijnen van de Ierse, maar vandaag krijgen we al een vierde single te horen.

Na “Incapable“, “Narcissus” en “Murphy’s Law” heeft ook het nieuwe “Something More” een lange en korte versie. De ene is dubbel zo lang als de andere en opnieuw zit het grootste verschil in hoe snel/traag het nummer wordt opgebouwd. Voor het eerst hebben we het gevoel dat de versie van vier minuten beter is dan de lange aangezien die nu wel iets te lang gerokken overkomt, al is de outro een mooi einde. “Something More” lijkt net iets te traag te gaan om te overtuigen en blijft opvallend eentoniger dan zijn voorgangers. We hadden ‘something more’ verwacht na vier aardige singles.

Later dit jaar verschijnt Róisín Machine.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

540 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Roísín Murphy - Roísín Machine (★★★): Mag het een beetje meer zijn?

‘I feel like my story is still untold’, verkondigt Roísín Murphy aan het begin van haar vijfde soloalbum Roísín Machine en dat…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Róisín Murphy: 'Ik heb veel te zeggen en weinig tijd'

Róisín Murphy was ooit het gezicht van Moloko, een elektronicaduo dat ze vormde met producer Mark Brydon. Met hem scoorde ze hits…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Róisín Murphy - "Murphy's Law"

Moloko was lang niet de eerste band waarvan de frontvrouw (of -man) het na enkele albums voor bekeken hield en een solocarrière…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.