Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parov Stelar – “Pink Dragon”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Parov Stelar: de Oostenrijkse dj die ‘oud’ en ‘nieuw’ samenbrengt onder de noemer electroswing is terug met nieuw werk. De veertiger mixt jazz en elektronische muziek tot een harmonisch en hedendaags geheel. Dat doet hij al meer dan twintig jaar en zo ook vorige festivalzomer op Dour.

Zoals de meeste van zijn nummers, is “Pink Dragon” dansbaar en oppeppend. Het begint met een jazzdeuntje dat meteen bijgestaan wordt door een saxofoon en een stevige beat. Al snel volgt een eerste drop en wat later een korte vocale inbreng. Alles is aanwezig om de benen los te kunnen gooien. Zelfs de pauzemomenten om op adem te komen, ontbreken niet. Deze combinatie wordt doorheen het nummer meermaals herhaald. Dat resulteert in een weinig gevarieerde vier minuten, maar ook in een grondigere beleving van de muziek.

Begin juli kondigde Parov Stelar op sociale media aan dat het derde deel van zijn Voodoo Sonic Trilogy uitkomt op 4 september 2020. De kans is groot dat je “Pink Dragon” daarop terug zult vinden.

Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
LiveRecensies

Dour 2019 (Festivaldag 4): Fijne bries aan muziek

Het was gisteren al de voorlaatste dag op Dour en tot nu toe ook de beste. Ondanks dat het geluid bij sommige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parov Stelar - "Gringo"

Heeft Parov Stelar nog een introductie nodig? De keizer van de electro swing stopt muziek die honderd jaar geleden populair was in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parov Stelar - TROUBLE (feat. Nikki Williams)

Marcus Füreder, wellicht beter bekend onder artiestennaam Parov Stelar, gaat daarnaast al enkele jaren door het leven als ‘Godfather van de electro…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.