Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parov Stelar – “Pink Dragon”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Parov Stelar: de Oostenrijkse dj die ‘oud’ en ‘nieuw’ samenbrengt onder de noemer electroswing is terug met nieuw werk. De veertiger mixt jazz en elektronische muziek tot een harmonisch en hedendaags geheel. Dat doet hij al meer dan twintig jaar en zo ook vorige festivalzomer op Dour.

Zoals de meeste van zijn nummers, is “Pink Dragon” dansbaar en oppeppend. Het begint met een jazzdeuntje dat meteen bijgestaan wordt door een saxofoon en een stevige beat. Al snel volgt een eerste drop en wat later een korte vocale inbreng. Alles is aanwezig om de benen los te kunnen gooien. Zelfs de pauzemomenten om op adem te komen, ontbreken niet. Deze combinatie wordt doorheen het nummer meermaals herhaald. Dat resulteert in een weinig gevarieerde vier minuten, maar ook in een grondigere beleving van de muziek.

Begin juli kondigde Parov Stelar op sociale media aan dat het derde deel van zijn Voodoo Sonic Trilogy uitkomt op 4 september 2020. De kans is groot dat je “Pink Dragon” daarop terug zult vinden.

Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
FeaturesInterviews

Interview Parov Stelar: ‘De Marvin Gaye-sample was die waarvoor ik het makkelijkst toestemming kreeg'

Met onder meer twee keer de ING Arena, die toen nog Paleis 12 heette, en mooie plekken op de affiches van Pukkelpop…
InstagramLiveRecensies

Parov Stelar @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Glitter en glamour

  Het afgelopen decennium bracht Parov Stelar Belgische festivalweides en tenten in beweging met zijn elektronische interpretatie van balkanswing. Het album Live…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parov Stelar - "Future" (feat. James Deacon)

Parov Stelar is een componist, modeontwerper, dj en producer, oftewel een drukke man. Vorig jaar verscheen het album Moonlight Love Affair, waarvan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.