Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure, slowthai & Aminé – “My High”

Na een radiostilte van enkele jaren is Disclosure weer helemaal terug. Eerder dit jaar brachten ze elke dag een nieuw nummertje uit dat resulteerde in het funky, dansbare Ecstasy, waarop ze hun liefde voor exotische muziek uitdrukten. Een ep van vijf nummers is natuurlijk niet genoeg om hun terugkeer aan te kondigen zullen de Britse broertjes gedacht hebben, daarom kondigden ze met hun single “ENERGY” meteen ook een album aan dat dezelfde titel zal dragen als het nummer. Dit was niet het enige nieuws, want ze lieten ons ook al weten dat het album vol zal staan met samenwerkingen. Zo mochten Mick Jenkins, Channel Tres, Aminé, slowthai, Common, Kelis, Fatoumata Diawara, Blick Bassy, Kehlani & Syd mee de studio in kruipen. Vandaag krijgen we met Aminé en slowthai al de eerste twee namen uit dit lijstje te horen.

Wanneer we te horen kregen dat Disclosure samen zou werken met deze twee rappers, waren we in eerste instantie wat verbaasd aangezien hun stijlen niet meteen dicht bij elkaar liggen, maar lagen onze verwachtingen ook wel vrij hoog. Deze verwachtingen kan het viertal spijtig genoeg niet helemaal inlossen. In de housebeat van Disclosure worden enkele garage-elementen gestoken zodat het wat dichter bij slowthai’s stijl zou liggen, maar spijtig genoeg komt het enfant terrible van de Britse rap niet verder dan een verse en wat adlibs. Aan Aminé dan om het nummer te dragen, maar net als op zijn laatste solonummers brengt hij niet meer de vlotte flow van in zijn begindagen en klinkt hij zelfs wat verveeld.

“My High” zal zeker wel succes kennen op feestjes, maar toch hebben we het gevoel dat de vier mannen net dat niveautje hoger aankunnen. ENERGY verschijnt op 28 augustus.

Disclosure: Facebook / Instagram / Twitter / Website

slowthai: Facebook / Instagram

Aminé: Facebook / Instagram

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 1): Kleur bekennen

Begin juni wordt in Nederland naar goede gewoonte Best Kept Secret gehouden. Met een aangenaam zonnetje kon het festival kort na de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure - "She's Gone, Dance On"

De gebroeders Lawrence komen net op tijd voor de zomer met een offensief op de proppen. Disclosure heeft deze zomer gekozen om…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.