Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure, slowthai & Aminé – “My High”

Na een radiostilte van enkele jaren is Disclosure weer helemaal terug. Eerder dit jaar brachten ze elke dag een nieuw nummertje uit dat resulteerde in het funky, dansbare Ecstasy, waarop ze hun liefde voor exotische muziek uitdrukten. Een ep van vijf nummers is natuurlijk niet genoeg om hun terugkeer aan te kondigen zullen de Britse broertjes gedacht hebben, daarom kondigden ze met hun single “ENERGY” meteen ook een album aan dat dezelfde titel zal dragen als het nummer. Dit was niet het enige nieuws, want ze lieten ons ook al weten dat het album vol zal staan met samenwerkingen. Zo mochten Mick Jenkins, Channel Tres, Aminé, slowthai, Common, Kelis, Fatoumata Diawara, Blick Bassy, Kehlani & Syd mee de studio in kruipen. Vandaag krijgen we met Aminé en slowthai al de eerste twee namen uit dit lijstje te horen.

Wanneer we te horen kregen dat Disclosure samen zou werken met deze twee rappers, waren we in eerste instantie wat verbaasd aangezien hun stijlen niet meteen dicht bij elkaar liggen, maar lagen onze verwachtingen ook wel vrij hoog. Deze verwachtingen kan het viertal spijtig genoeg niet helemaal inlossen. In de housebeat van Disclosure worden enkele garage-elementen gestoken zodat het wat dichter bij slowthai’s stijl zou liggen, maar spijtig genoeg komt het enfant terrible van de Britse rap niet verder dan een verse en wat adlibs. Aan Aminé dan om het nummer te dragen, maar net als op zijn laatste solonummers brengt hij niet meer de vlotte flow van in zijn begindagen en klinkt hij zelfs wat verveeld.

“My High” zal zeker wel succes kennen op feestjes, maar toch hebben we het gevoel dat de vier mannen net dat niveautje hoger aankunnen. ENERGY verschijnt op 28 augustus.

Disclosure: Facebook / Instagram / Twitter / Website

slowthai: Facebook / Instagram

Aminé: Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

slowthai - TYRON (★★★½): Brits woelwater legt zichzelf onder de loep

Al enkele jaren maakt slowthai naam voor zichzelf als enfant terrible, maar tegelijk ook als posterboy van de Britse hiphopscene. Met zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai & Skepta - "CANCELLED"

Vrijdag is het D-day voor volharde grimefans, want dan brengt slowthai zijn langverwachte tweede plaat TYRON uit. De Britse rapper uit Northampton…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.