Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ICTO – “Who Am I?”

De Vlaams-Brabantse ICTO blijft hard gaan. Ze had zich voorgenomen elke maand een nummer te releasen, wat haar aardig lukte. In maart verscheen “What Now?” en in april volgde “Child Of The Sun”. Maar in mei? Doodse stilte. Nu weten we ook waarom: Cato Vercammen is een onafhankelijke artieste geworden, en die vrijheid wordt nu – na een maandje ertussenuit – gevierd met een nieuwe single: “Who Am I?”.

Naar goede gewoonte wordt de track gedragen door een beat van Anders, maar het begint erop te lijken dat die gewoonte iets té goed wordt. Het geheel verrast niet meer. Vorig jaar blies ICTO ons nog van onze sokken met haar debuut-ep Under Construction, maar na de eerdere singles dit jaar lijkt de formule ietwat uitgewerkt. Hoewel de vibe weer wat duisterder klinkt, blijft het veel hetzelfde. De stem van ICTO blijft zweven rond dezelfde toonhoogten en, in tegenstelling tot “Child Of The Sun”, wordt het nummer deze keer niet gedragen door een feature als Rian Snoeks. Toch is “Who Am I?” natuurlijk geen slecht nummer. ICTO zingt over hoe ze twijfelt aan zichzelf, wat maakt dat het nummer qua tekst sterker is dan anders. De beat is zeker dansbaar en de melodie blijft hangen. Dat is allemaal positief, maar de manier waarop is niet meer zo indrukwekkend als vorig jaar.

Gelukkig blijkt ICTO hiervan ook de hoogte want als onafhankelijke artiest is ze van plan deze zomer haar sound te hernieuwen. We zijn benieuwd!

Facebook / Instagram / YouTube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

172 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ICTO - "I DO"

We kennen ICTO vooral van haar eigen sound en haar mix van zang en rap. Met die sound wist ze plaatsen te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost Hoekaf - "Shapeshifter"

‘Voor de niet wiskundigen onder jullie: da’s een driehoek met een hoekaf’, aldus Joost Hoekaf in “Stemmen uit de stad“. De creatief…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pasi - "Oude God"

Met de terugkeer van Pasi davert de Antwerpse hiphopscene op haar grondvesten. Gelukkig heeft hij daar zelf de ijzersterke fundamenten van gelegd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.