Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noname – “Song 33”

Amerikaanse rapper Noname brengt vandaag haar eerste nummer van dit jaar uit. Na vorig jaar “Song 31” en “Song 32” te hebben gedropt, heet haar nieuwste creatie logischerwijs “Song 33”. Toch is dit nummer niet zomaar het volgende liedje in de rij. Het bevat meer inhoud dan de titel doet vermoeden, maar intussen verwacht je ook al niets anders van Queen Tone. De 28-jarige Fatimah Warner is een poëet en een leidende stem binnen de huidige Black Lives Matterbeweging. Daar gaat ze in “Song 33” dan ook uitvoerig op in, op een beat van Madlib.

Noname heeft het over het patriarchaat. Ze rapt over de vermoorde 19-jarige Oluwatoyin “Toyin” Salau en vermeldt – uiteraard – de moord op George Floyd. Ze vraagt aandacht voor de verhangen zwarten in Amerika en de vermoorde zwarte transgenders. Maar bovenal richt Noname zich in “Song 33” tot J. Cole. De rapper-prediker uit North Carolina bracht enkele dagen geleden onverwacht een nummer uit waarin hij vermoedelijk Noname aansprak over haar social media-activisme. Hoewel hij zich onderdanig opstelde tegenover ‘a young lady’, schoot “Snow On Tha Bluff” bij veel fans in het verkeerde keelgat. Ook bij Noname. In “Song 33” verwijt ze J. Cole de focus verkeerd te leggen door over haar getweet te schrijven in plaats van de huidige problemen aan te kaarten. ‘I guess the ego hurt now / It’s time to go to work, wow, look at him go / He really ’bout to write about me when the world is in smokes’ – Nonames bijtende kritiek laat niet veel aan de verbeelding over. Toch ontstaat er – gelukkig – geen beef tussen de twee. J. Cole deed enkele minuten na release al een shoutout naar “Song 33” en verzekerde fans op Twitter nogmaals van zijn appreciatie voor Noname.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

227 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bas - "The Jackie" (feat. J. Cole & Lil Tjay)

De New Yorkse rapper Bas voegt met “The Jackie” een nieuwe single toe bij zijn repertoire. Dat doet hij met Lil Tjay,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle – “Romeo” (feat. Bas)

Over iets meer dan een maand verschijnt de derde plaat van Jungle. Eerder werden uit Loving in Stereo al “Keep Moving” en “Talk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mick Jenkins - "Truffles"

Mick Jenkins is wat van plan in 2021. Enkele maanden geleden sloeg de in Chicago opgegroeide rapper de handen in elkaar met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.