Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic – “Release Me”

Eindelijk is het zover! We krijgen het lied te horen waarmee Hooverphonic ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam later dit jaar. De Belgische band heeft niet alleen al veel hits gescoord, maar verkocht ook vele albums en heeft een goede livereputatie. Sinds Luka Cruysberghs aan de zijde van Alex Callier en Raymond Geerts staat tourden ze niet alleen door België, maar ook uitgebreid door Europa met hun gezamenlijke album Looking for StarsNog voor dat album werd uitgebracht maakte de groep ook een aantal stops in de Verenigde Staten.

“Release Me” is het nummer waarmee Hooverphonic ten strijde zal trekken om hopelijk een mooi resultaat te halen. De sound van het nummer leunt aan bij het vroegere werk van de band en bevat uiteraard ook strijkers, die het een James Bondgevoel geven. Echt heel warm worden we echter niet van het nummer; we vermoeden dat Hooverphonic een heel goede performance zal nodig hebben om ver te raken in de competitie. Hoewel het nummer sterk begint, verliest het al snel aan schwung en komt het wat futloos en saai over door het te grote repetitiviteitsgehalte. “Release Me” zal dus vallen of staan bij de live-uitvoering van Luka Cruysberghs, waardoor we hopen we dat de negentienjarige Leuvense de druk aankan en iedereen weet te verrassen.

Hooverphonic zal het op dinsdag 12 mei opnemen tegen zestien andere landen in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Twee dagen later vindt de tweede halve finale plaats. Op zaterdag 16 mei nemen de twintig gekwalificeerde acts uit de twee halve finales, samen met de vijf landen die automatisch door zijn, het tegen elkaar op in de grote finale. Ook gastland Nederland moet niet meer strijden voor een finaleplek en zal dus in de finale meedingen om de winst van de grootste liedjeswedstrijd ter wereld.

Wie zo lang niet kan wachten, kan nog genieten van enkele optredens van Hooverphonic op eigen grond. Voor de band naar Nederland vertrekt treden ze nog negen keer op in eigen land. Alleen voor het optreden in Hasselt op 18 maart zijn er nog een paar tickets vrij.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

986 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "Don't Think"

‘Are you ready for the next level?’ klonk het op “Mysterious”, het sfeervolle en nostalgische nummer dat Hooverphonic vorig jaar uitbracht. Het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ludovico Einaudi, Herbie Hancock, Nils Frahm en 10 anderen vervoegen Gent Jazz-affiche

Drie weken na de eerste lading namen presenteert Gent Jazz vandaag een nieuwe reeks artiesten voor zijn 2023-editie. Onder andere Ludovico Einaudi,…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Alex Callier (Hooverphonic): 'Ik ben hier niet om een toffe te zijn'

Alex Callier is onlangs vijftig geworden en zijn geesteskind is ondertussen ook al ruim 25 jaar oud. Hooverphonic gaat al heel lang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.