Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic – “Romantic”

Hooverphonic behoort tot de meest succesvolste Belgische popbands van de afgelopen decennia. Alex Callier en Raymond Geerts, de twee mannen achter Hooverphonic, behoren tot de Belgische muziektop en maakten met Hooverphonic nummers die zelfs door Amerikaanse series als Baywatch, Sex And The City en Cold Case gebruikt werden. De twee mannen werden de afgelopen jaren steeds vergezeld door enkele straffe zangeressen die de symfonische popballades zongen waaronder Geike Arnaert en Noémie Wolfs, maar hun vorig album In Wonderland was er één met heel wat gastzangers. Anno 2018 kiezen ze weer resoluut voor een vaste zangeres en hebben ze met de 17-jarige Luka Cruysberghs, de winnares van The Voice Van Vlaanderen 2017, een straffe zangeres aan boord kunnen halen.

“Romantic” is het eerste nummer dat het nieuw gevormde trio uitbrengt. De nieuwe single heeft de gekende Hooverphonic sound: symfonische muziek samengesmolten met basgitaren. De nieuwe ‘leading lady’ Luka Cruysberghs heeft een stem die enorm goed bij de sound van Hooverphonic past en daarom verbaast het ook niet dat het nummer zo goed werkt. Het nummer zou evengoed uit de beginjaren van de band kunnen zijn door de James Bond vibe die je krijgt, maar toch klinkt het modern genoeg. Het kersverse trio zal binnenkort nog een album uitbrengen waarnaar we door het onschatbare talent van Luka Cruysberghs nu al enorm hard naar uitkijken.

Hooverphonic gaat komende zomer in de VS op tour en is op 14 december in Luik (Caserne Fonck) of op 28 december in Antwerpen (Lotto Arena) te zien.

18 april 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief