Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz feat. Tony Allen & Skepta – “How Far?”

De nieuwe Gorillaz komt er sneller dan verwacht, en dat heeft een hele goeie reden. Tony Allen, de legendarische afrobeat drummer, overleed enkele dagen geleden en was een goeie vriend van Damon Albarn. Hij speelde onder meer samen met hem op Dour, en je vond hem ook terug in het project The Good, The Bad & The Queen waarmee hij vorige zomer op Rock Werchter stond. Nu is hij ook voor het eerst te horen op een nummer van Gorillaz dat als een eerbetoon aan hem eerder dan verwacht uitgebracht wordt.

Op “How Far?” is dan ook meteen de herkenbare pocket groove van Allen te horen. Hij drumt zich in de kijker door een zwoel tempo neer te zetten. Op het eind komt hij met een duistere parlando nog even helemaal op de voorgrond. Verder is het vooral Skepta die met de aandacht gaat lopen door heel wat strakke bars te spitten. Zonder de input van Allen zou dit wellicht een doorsnee grimenummer geworden zijn. Dat de Nigeriaanse drummers ook op een nummer van Gorillaz zoveel invloed kan hebben, bewijst nog maar eens wat voor een legende we enkele dagen geleden zijn kwijt geraakt. Om af te sluiten met de woorden van Allen zelf: ‘I want to take care of youngsters – they have messages and I want to bring them on my beat.’

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

3408 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 2): Nederland boven met een Brits sausje

De tweede dag van Down The Rabbit Hole ging van start onder een stralende zon net zoals de vorige dagen het geval…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Cracker Island" (feat. Thundercat)

Damon Albarn speelde enkele maanden geleden een soloshow in Brussel en is ondertussen alweer volop aan het touren met Gorillaz, een van…
InstagramLiveRecensies

Werchter Boutique 2022: Feesten met de handrem op

Het moet ergens begin 2014 geweest zijn toen de organisatie van Rock Werchter in een storm terechtkwam. Stromae werd toen namelijk aangekondigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.