Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz feat. Tony Allen & Skepta – “How Far?”

De nieuwe Gorillaz komt er sneller dan verwacht, en dat heeft een hele goeie reden. Tony Allen, de legendarische afrobeat drummer, overleed enkele dagen geleden en was een goeie vriend van Damon Albarn. Hij speelde onder meer samen met hem op Dour, en je vond hem ook terug in het project The Good, The Bad & The Queen waarmee hij vorige zomer op Rock Werchter stond. Nu is hij ook voor het eerst te horen op een nummer van Gorillaz dat als een eerbetoon aan hem eerder dan verwacht uitgebracht wordt.

Op “How Far?” is dan ook meteen de herkenbare pocket groove van Allen te horen. Hij drumt zich in de kijker door een zwoel tempo neer te zetten. Op het eind komt hij met een duistere parlando nog even helemaal op de voorgrond. Verder is het vooral Skepta die met de aandacht gaat lopen door heel wat strakke bars te spitten. Zonder de input van Allen zou dit wellicht een doorsnee grimenummer geworden zijn. Dat de Nigeriaanse drummers ook op een nummer van Gorillaz zoveel invloed kan hebben, bewijst nog maar eens wat voor een legende we enkele dagen geleden zijn kwijt geraakt. Om af te sluiten met de woorden van Allen zelf: ‘I want to take care of youngsters – they have messages and I want to bring them on my beat.’

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yannis & The Yaw - "Under The Strikes" (feat. Tony Allen)

Yannis Philippakis maakt al heel zijn leven furore als de energieke frontman van Foals, maar in de nasleep van de tour rond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Yannis & The Yaw - "Walk Through Fire" (feat. Tony Allen)

Yannis & The Yaw is het nieuwe soloproject van Yannis Philippakis, al noemt hij dat zelf liever een creatief project. Voor de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skepta - "Gas Me Up (Diligent)"

Skepta kan je gerust bestempelen als een van de steunpilaren van de UK Rapscene. Als baanbreker beïnvloedde hij een hele hoop nakomelingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.