Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz -“How Far?” Feat. Tony Allen & Skepta

De nieuwe Gorillaz komt er sneller dan verwacht, en dat heeft een hele goeie reden. Tony Allen, de legendarische afrobeat drummer, overleed enkele dagen geleden en was een goeie vriend van Damon Albarn. Hij speelde onder meer samen met hem op Dour, en je vond hem ook terug in het project The Good, The Bad & The Queen waarmee hij vorige zomer op Rock Werchter stond. Nu is hij ook voor het eerst te horen op een nummer van Gorillaz dat als een eerbetoon aan hem eerder dan verwacht uitgebracht wordt.

Op “How Far?” is dan ook meteen de herkenbare pocket groove van Allen te horen. Hij drumt zich in de kijker door een zwoel tempo neer te zetten. Op het eind komt hij met een duistere parlando nog even helemaal op de voorgrond. Verder is het vooral Skepta die met de aandacht gaat lopen door heel wat strakke bars te spitten. Zonder de input van Allen zou dit wellicht een doorsnee grimenummer geworden zijn. Dat de Nigeriaanse drummers ook op een nummer van Gorillaz zoveel invloed kan hebben, bewijst nog maar eens wat voor een legende we enkele dagen geleden zijn kwijt geraakt. Om af te sluiten met de woorden van Allen zelf: ‘I want to take care of youngsters – they have messages and I want to bring them on my beat.’

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

2 mei 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief