Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YEBBA – “Distance”

Abbey werd door haar moeder altijd Yebba genoemd en dus koos de zangeres het koosnaampje als artiestennaam. De unieke naam valt in ieder geval op, net als enkele van de artiesten waarmee ze reeds samenwerkte. Ze was onder andere te horen op het tweede album van Sam Smith en driemaal op Late Night Feelings van Mark Ronson. Yebba en Ronson scoorden een kleine hit met “Don”t Leave Me Lonely” en ook “Best Part Of Me” met Ed Sheeran deed het verre van slecht. De zangeres heeft nog enkele samenwerkingen, maar eigen materiaal is eerder zeldzaam.

Vorig jaar kregen we met “Where Do You Do” een leuke single te horen en vandaag komt daar met “Distance” een prettige opvolger bij. YEBBA neemt vanaf het begin de tijd om het lied op een organische manier te laten groeien waardoor het wat langer duurt, maar dat is net een sterkte van het lied. De song begint eerder rustig en bouwt langzaamaan op naar een kleine gospel climax. Het neo jazz nummer straalt intieme warmte uit en doet wat endorfine vrijkomen. De warme blazer die er bijkomt op het einde eens het koortje krachtiger wordt, is een kers op de taart.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1167 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single De Affaire - "Distance"

Uit de assen van Boy Silly ontstond eerder dit jaar De Affaire; een gloednieuw project van Michiel Ritzen en Nick Caers. Ondanks…
AlbumsRecensies

Robert Glasper – Black Radio III (★★★): Assertief en politiek bewust

Een breuk met het roemruchte Blue Note label, dat was de opoffering die de uit de Verenigde Staten afkomstige jazzmuzikant Robert Glasper…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mammoth WVH - “You're To Blame”

Arme Wolfgang Van Halen. Ten eerste is zijn voornaam Wolfgang. Dat is redelijk ongewoon in het Engels en bovendien verwijst zijn naam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.