Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single De Affaire – “Distance”

© Simon Lynen

Uit de assen van Boy Silly ontstond eerder dit jaar De Affaire; een gloednieuw project van Michiel Ritzen en Nick Caers. Ondanks dat de bandnaam in het Nederlands is, doen de jongens het toch gewoon in het Engels. Dat komt de muziek uiteindelijk ook alleen maar ten goede, want het duo serveert de ideale soundtrack voor een luie zomerdag. Na de release van drie eerdere singles, waaronder ook het leuke debuut “Outside”, wordt elk nummer dat de band vooralsnog uitbracht samen met deze nieuwe “Outside” gebundeld op een eerste, zelfgetitelde ep.

Ook met deze kleine vier minuten aan nieuw materiaal, neemt De Affaire je mee naar een zomers tafereeltje. Het nummer komt op gang met heel wat zwoele instrumentatie, al is het vooral het nonchalante stemgeluid van Michiel dat wat verderop de aandacht naar zich toe trekt. Op die manier doet het nummer wat denken aan een chillere versie van pakweg Fontaines D.C. of Sports Team. Terwijl er op de achtergrond van alles lijkt te borrelen, kabbelt de single op die manier lekker voort. Met nog wat groovy gitaartjes loopt “Distance” op z’n einde, al zegt iets ons dat het niet de laatste keer is dat we deze zullen opleggen met de zomer in aantocht.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2184 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Meltheads, Marathon & De Affaire @ Muziekgieterij: De kleur van de toekomst

Net zoals wij dat bij Dansende Beren doen, proberen ook concertzalen jonge, talentvolle bands over de landsgrenzen heen een duwtje in de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle De Affaire - "Outside"

Het is ondertussen alweer een dikke twee jaar geleden sinds we Boy Silly een sterke show zagen neerzetten in de Limburgse finale…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mammoth WVH - “You're To Blame”

Arme Wolfgang Van Halen. Ten eerste is zijn voornaam Wolfgang. Dat is redelijk ongewoon in het Engels en bovendien verwijst zijn naam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.