Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duke Dumont feat. Ry X – “Let Me Go”

Duke Dumont is een Britse dj en producer die al samenwerkte met artiesten als Jax Jones op onder andere “I Got You“, A*M*E* op “Need You (100%)” en Zak Abel op “The Power“. Die laatste was de eerste single van het debuutalbum van de dj met meerdere Grammy nominaties. Op zijn nieuwste single werkt de Brit samen met Australiër Ry X. Zijn tweede album Unfurl bevatte niet alleen pareltjes als “Foreign Tides” en “YaYaYa“, maar klonk ook live in het Koninklijk Circus fantastisch. Doordat de muziek van Ry X over het algemeen vrij rustig is, werd hij op Rock Werchter afgelopen zomer zo nu en dan overstemd door Balthazar die gelijktijdig optrad.

Tijdens het breekbare begin van “Let Me Go” zou Ry X jammer opnieuw kunnen verdwijnen in achtergrond geluiden als die aanwezig zijn tijdens een luistersessie. De schoonheid van Ry X krijgt eerst een subtiele dreigende ondertoon waarna de zanger opgaat in een golf van elektronische geluiden die langzaamaan opbouwen naar een climax om daarna in een drop te vervallen. Tijdens deze eerste twee delen gaat alles nog goed, hoewel we een sterke voorkeur hebben voor het eerste deel, maar tijdens het derde deel worden de zachte vocals van Rx Y gemixt met de beats van Duke Dumont. Het vloekt. Gelukkig is de outro dan weer weggelegd voor de Australische singer-songwriter en kunnen we toch in schoonheid afsluiten.

Duality, het debuutalbum van Duke Dumont, verschijnt op 17 april.

Duke Dumont: Facebook / Instagram / Website

Ry X: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1021 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Paradise City vult affiche aan met live-acts van RY X, Bolis Pupul, Lander & Adriaan en 13 anderen

Na Adriatique en Nico Morano vult weekender Paradise City in het Vlaams-Brabantse Perk zijn affiche aan met liveoptredens van onder andere RY…
LiveRecensies

Ry X @ De Roma: Van breekbaar naar dansbaar en terug

Na zijn passage begin juli in de KluB C van Rock Werchter hoefden de fans van Ry X niet lang te wachten…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.