Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duke Dumont feat. Ry X – “Let Me Go”

Duke Dumont is een Britse dj en producer die al samenwerkte met artiesten als Jax Jones op onder andere “I Got You“, A*M*E* op “Need You (100%)” en Zak Abel op “The Power“. Die laatste was de eerste single van het debuutalbum van de dj met meerdere Grammy nominaties. Op zijn nieuwste single werkt de Brit samen met Australiër Ry X. Zijn tweede album Unfurl bevatte niet alleen pareltjes als “Foreign Tides” en “YaYaYa“, maar klonk ook live in het Koninklijk Circus fantastisch. Doordat de muziek van Ry X over het algemeen vrij rustig is, werd hij op Rock Werchter afgelopen zomer zo nu en dan overstemd door Balthazar die gelijktijdig optrad.

Tijdens het breekbare begin van “Let Me Go” zou Ry X jammer opnieuw kunnen verdwijnen in achtergrond geluiden als die aanwezig zijn tijdens een luistersessie. De schoonheid van Ry X krijgt eerst een subtiele dreigende ondertoon waarna de zanger opgaat in een golf van elektronische geluiden die langzaamaan opbouwen naar een climax om daarna in een drop te vervallen. Tijdens deze eerste twee delen gaat alles nog goed, hoewel we een sterke voorkeur hebben voor het eerste deel, maar tijdens het derde deel worden de zachte vocals van Rx Y gemixt met de beats van Duke Dumont. Het vloekt. Gelukkig is de outro dan weer weggelegd voor de Australische singer-songwriter en kunnen we toch in schoonheid afsluiten.

Duality, het debuutalbum van Duke Dumont, verschijnt op 17 april.

Duke Dumont: Facebook / Instagram / Website

Ry X: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

811 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Howling (Ry X & Frank Wiedemann) – Colure (★★★): Iets te consequent

De Australische singer-songwriter Ry Cuming (Ry X, The Acid) en Duitse muziekproducent Frank Wiedemann (Âme) schreven begin vorig decennium samen een nummer….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Howling (Ry X & Frank Wiedemann) – “Lover” & “Dew”

In juli komt de charmante symbiose van Ry X en Frank Wiedemann met haar langverwachte tweede plaat. Vier nummers van Colure konden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Howling (Ry X & Frank Wiedemann) – “Healing” & “Need You Now”

Bij het solowerk van Ry X is het altijd wegdromen, maar wij vinden hem nog onweerstaanbaarder in combinatie met de beats van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.