Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X – “YaYaYa”

De nieuwe plaat Unfurl van de Australiër RY X zit er langzaam aan te komen, maar we krijgen vandaag al de derde single te horen. RY X brak in 2013 door met het nummer “Berlin” en sindsdien is Ry Cumming niet meer te stoppen. Verschillende indrukwekkende concerten speelde RY X ondertussen al in België, waaronder in februari van dit jaar met de Brussels Philharmonic Soloists. Met de twee vorige singles “Untold” en “Bound” werden we meteen meegesleurd in het verhaal van RY en dat is ook op het gloednieuwe “YaYaYa” niet anders.

“YaYaYa” is een bloedmooi nummer waarop we weer een aantal nieuwe invalshoeken in zijn muziek horen. Dat RY X een bewonderenswaardig gevoel voor harmonie heeft, toont hij nog maar eens op “YaYaYa”. De tedere geluiden en de opnieuw overweldigende stem van RY X doen ook deze keer onze harten smelten. De enorm sfeervolle akoestische gitaar werkt ook deze keer zeer consequent en vormt de leidraad van het nummer. Wij beginnen ons nu stilaan af te vragen of RY X überhaupt slechte muziek kan maken, want “YaYaYa” is opnieuw een prachtsingle geworden die ons steeds harder doet uitkijken naar Unfurl.

RY X speelt op woensdag 27 februari in het Koninklijk Circus te Brussel. Op 15 februari verschijnt zijn Unfurl.

Facebook

1548 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X - "Your Love"

Met de release van “Your Love” lijkt RY X nu duidelijk naar iets toe te werken. Zo’n maand geleden kregen we “Let…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X - "Let You Go"

Binnenkort trekt RY X eindelijk nog eens op een uitgebreide Europese tour en dat zal hij doen met nieuwe muziek. De Australiër…
AlbumsRecensies

Howling (Ry X & Frank Wiedemann) – Colure (★★★): Iets te consequent

De Australische singer-songwriter Ry Cuming (Ry X, The Acid) en Duitse muziekproducent Frank Wiedemann (Âme) schreven begin vorig decennium samen een nummer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.