Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X – “YaYaYa”

De nieuwe plaat Unfurl van de Australiër RY X zit er langzaam aan te komen, maar we krijgen vandaag al de derde single te horen. RY X brak in 2013 door met het nummer “Berlin” en sindsdien is Ry Cumming niet meer te stoppen. Verschillende indrukwekkende concerten speelde RY X ondertussen al in België, waaronder in februari van dit jaar met de Brussels Philharmonic Soloists. Met de twee vorige singles “Untold” en “Bound” werden we meteen meegesleurd in het verhaal van RY en dat is ook op het gloednieuwe “YaYaYa” niet anders.

“YaYaYa” is een bloedmooi nummer waarop we weer een aantal nieuwe invalshoeken in zijn muziek horen. Dat RY X een bewonderenswaardig gevoel voor harmonie heeft, toont hij nog maar eens op “YaYaYa”. De tedere geluiden en de opnieuw overweldigende stem van RY X doen ook deze keer onze harten smelten. De enorm sfeervolle akoestische gitaar werkt ook deze keer zeer consequent en vormt de leidraad van het nummer. Wij beginnen ons nu stilaan af te vragen of RY X überhaupt slechte muziek kan maken, want “YaYaYa” is opnieuw een prachtsingle geworden die ons steeds harder doet uitkijken naar Unfurl.

RY X speelt op woensdag 27 februari in het Koninklijk Circus te Brussel. Op 15 februari verschijnt zijn Unfurl.

Facebook

1685 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Ry X @ De Roma: Van breekbaar naar dansbaar en terug

Na zijn passage begin juli in de KluB C van Rock Werchter hoefden de fans van Ry X niet lang te wachten…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…
AlbumsFeatured albumsRecensies

RY X - Blood Moon (★★★★): Zeer pijnlijke, maar mooie reis

De Australische singer-songwriter RY X staat bekend om zijn bijna hypnotiserende liedjes die gekenmerkt worden door emoties, eigenzinnigheid en intensiteit. Je zal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.