Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X – “Foreign Tides”

Volgende week verschijnt eindelijk de tweede plaat van de bebaarde Ry X. Nadat hij in 2016 een zachte debuutplaat uitbracht, liet hij zijn sounds langzaam maar zeker groeien en die groei kan je horen op Unfurl. Vier nummers hoorden we daar al uit met “YaYaYa”“Bound”, “Untold” en vorige week nog “The Water” en vandaag brengt hij ons met “Foreign Tides” nog een vijfde. Samen met een videoclip die de ongereptheid van zijn muziek moet voorstellen, heeft Ry X zowaar een hit geschreven.

In een verlaten grot speelt de clip van “Foreign Tides” zich af, maar de muziek klinkt allesbehalve eenzaam. Meer nog, je krijgt er een hartverwarmend gevoel van. De zachte stem van Ry Cumming samen met een zachte, maar dynamische muzikale ondersteuning laten je al meteen zweven. Naarmate de song vordert, merk je ook dat het refrein heel aanstekelijk naar voor komt waardoor het al snel blijft hangen. Het is voor het eerst dat Ry X een nummer schrijft dat zo dicht naar de pop aanleunt, maar toch blijft hij zijn eigenwijze zelf door nergens te plat te gaan. Daar ligt zijn uniciteit, we kijken dan ook uit naar zijn album volgende week.

3366 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X - "Your Love"

Met de release van “Your Love” lijkt RY X nu duidelijk naar iets toe te werken. Zo’n maand geleden kregen we “Let…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X - "Let You Go"

Binnenkort trekt RY X eindelijk nog eens op een uitgebreide Europese tour en dat zal hij doen met nieuwe muziek. De Australiër…
AlbumsRecensies

Howling (Ry X & Frank Wiedemann) – Colure (★★★): Iets te consequent

De Australische singer-songwriter Ry Cuming (Ry X, The Acid) en Duitse muziekproducent Frank Wiedemann (Âme) schreven begin vorig decennium samen een nummer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.