AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #20

Jasmïn – Bloom (★★★½)

Wie denkt aan Franse artiesten, vermoedt altijd snel dat ze ook in het Frans zingen, maar de opkomende zangeres Jasmïn doet het in het Engels. Op haar tweede ep Bloom laat de Parisienne haar internationale, jazzy r&b horen, die vol interessante muzikale arrangementen zit. De drums en haar mooie stem vormen de rode draad op Bloom en laten haar dan ook volledig openbloeien. De toegankelijkheid van de ep speelt bovendien ook absoluut in het voordeel van Jasmïn.

Skiska Skooper – Surreality Check (★★½)

Al een geluk dat Siska er niets mee te maken heeft! Dat we nooit grote fans geweest zijn van dit noise trio uit het Limburgse, bewezen onze eerdere reviews. De vorige plaat Universal Space Shifter werd onthaald als een flauw afkooksel van eerder uitgebrachte noiserock, maar de laatste single “Plastic Mastermind” bracht toch enigszins licht aan het einde van de tunnel. Toch worden we nog steeds niet enthousiast over deze muziek, want er zijn wat verbeterpunten op deze plaat, waarop voornamelijk de gitaar en de bas de plaat dragen. De drum is wat log en maakt nog steeds vaak gebruik van cimbalen en dat maakt het wat rommelig. Ook is de zang iets waar we niet bijster kapot van zijn. Toch is deze plaat een stap in de goede richting, maar het blijft zoeken naar een evenwicht.

Sustain – Moral Hangover (★★★)

Punk en grunge zitten volop in de lift en daar pikken wij als Belgen ook graag ons graantje mee. Dit kwartet ontstond in de buurt van Denderleeuw en maakt dus vooral stevige rock doorspekt met invloeden van grunge en ook een (klein) vleugje punk. Af en toe lekker stevig, af en toe vettige rock ‘n’ roll, maar toch ook veel vlakheid zonder echte uitschieters. De muziek is onmogelijk slecht te noemen, maar we missen wel wat uitschieters die ervoor zorgen dat deze band in de positieve zin meer kan opvallen. Nu horen we veel (goeds) van hetzelfde, maar de gebruikelijke en nodige uitschieter missen we een beetje. Toch een leuke plaat en een leuke band die nog wat ruimte heeft voor verbetering.

Loathe – I let it in and it took everything (★★★★)

Loathe is een band uit Liverpool en bracht ons tot voor kort een portie metalcore die zich maar moeilijk kon onderscheiden van de grote menigte metalcorebands. Daar heeft Loathe met deze telg duidelijk verandering in gebracht. Ook metal overstijgt zich tegenwoordig in vele genres, en ook Loathe brengt vele genres samen. Gaande van industrial tot emo en zelfs delen verweven in ambient gaat deze band vele grenzen aftasten. Nergens valt deze plaat ergens in het water en brengt het ondanks de mix van vele stijlen een mooi geheel waar je als muziekliefhebber warm van wordt. Elk nummer op zich heeft een ander aspect en dat geeft een vreemde, maar wel leuke sfeer. Met deze plaat heeft metalcore bewezen dat het ook andere kanten uit kan.

An Evening With Knives – Sense of Gravity (★★★½)

Alweer een hevige band uit de Nederlandse rockstad Eindhoven; de bodem moet daar vruchtbaar zijn. Het drietal An Evening With Knives brengt ons een postmetal soundwall bestaande uit vooral hevige riffs, vettige bassen en geschreeuw. Het is muziek die doorscheurt en bij gevolg je nek en lichaam in beweging brengen tot de plaat zijn laatste noot uit. Het gezang doet denken aan John Baizley z’n kreten bij Baroness, maar het trio bewijst op dit album dat ze naast bulldozers aan riffs ook fijnere soundscapes kunnen produceren. Met een sophomore zoals Sense Of Gravity ligt een doorbraak in metalland misschien wel op de loer voor An Evening With Knives.

Lees voort op de volgende pagina!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KRANKk - "NOVA" (feat. Selah Sue)

Afgelopen zomer opende het Antwerpse collectief KRANKk Pukkelpop nog met zijn speciale immersive experienceshow in de Booth. Yann Gaudeuille dook er toen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Real Estate - "Water Underground"

De muziek van Real Estate is er altijd geweest op momenten dat het iets minder gaat doordat het als een warm dekentje…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 1): Van rustig inbollen geen sprake

Traditiegetrouw opende Pukkelpop de deuren reeds op donderdag voor houders van combitickets en vrijdagtickets om aan halve capaciteit het feest officieel voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.