banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skiska Skooper – “Plastic Mastermind”

Skiska Skooper

In België wordt enorm veel noise gemaakt. Als we dat zeggen, denken we aan grotere bands als Kapitan Korsakov, Gruppo di Pawlowski, Raketkanon en Hypochristmutreefuzz. Maar de laatste jaren komen enkele kleinere noiserockers als paddenstoelen uit de grond. Zo hebben we kennis gemaakt met bijvoorbeeld Youff, Pink Room en Crowd of Chairs, maar ook met Skiska Skooper, een Limburgs trio dat in 2018 debuteerde met Universal Space Shifters, een album waarvan wij niet echt fan waren.

Dit jaar komt er een tweede album aan van deze Limburgse noiserockers. “Plastic Mastermind” bestaat uit brokkelige gitaren, duistere bassen, een overvloed aan cymbalen en zang die klinkt alsof de zanger aan het verdrinken is. De gitaren en bassen zorgen ervoor dat het nieuwe nummer een betere vibe heeft dan Universal Space Shifters, maar de cymbalen en zang brengen weinig teweeg. Het klinkt alsof het nummer al een keer of tien is gemaakt door andere muzikanten. Het blijft daardoor, ondanks het stevige karakter en de strakheid, niet nazinderen. We zijn benieuwd of het nieuwe album, dat binnenkort verschijnt, memorabeler zal klinken.

Skiska Skooper heeft drie optredens in hun agenda staan (live komt dit wel volledig tot zijn recht!): op 21 maart in Club 9 (Beringen), op 22 april in The Oven (Hasselt) en 23 mei in Magasin 4 (Brussel).

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #20

Er verschijnen doorheen het jaar zoveel albums dat het heel moeilijk is om alles een volledige recensie te geven. Daarom vonden we…
AlbumsRecensies

Skiska Skooper - Universal Space Shifter (★): Wachten op Godot

In het begin van het kalenderjaar greep één van de zovele nieuwe noise-rock bands onze aandacht. Met enkele ondubbelzinnige concerten en een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Skiska Skooper - "Pink Harlot"

Nog nooit gehoord van Skiska Skooper? Een kleine introductie: Skiska Skooper is een nieuwe noise-rock band uit regio Diest die niets te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.