LiveRecensies

Boy Pablo @ Botanique: Jeugdig enthousiasme en een zomers sfeertje

Sinds de release van hun video voor “Everytime” en met het album Soy Pablo uit 2018 onder de riem, gaat het heel hard voor de jonge Noorse indie pop band Boy Pablo. Ze begonnen afgelopen vrijdag, in Parijs, aan een Europese tour, en daar mocht uiteraard ook een passage in België niet in ontbreken. Boy Pablo bracht gisterenavond een frisse, jeugdige set vol enthousiasme die ons even naar de zomer deed verlangen.

Na een clever ingesproken introotje over ‘the best band in the world’, kwamen de jongens het podium op gehuppeld. Eerst alle muzikanten en vlak erna de man waar het mee begon, Nicolas Muñoz zelf. Zonder nog maar een noot gehoord te hebben wisten we dat het best een leuke avond ging worden. De jonge Noren straalden enorm veel enthousiasme uit. Ze voelden zich duidelijk op hun gemak op het podium.

https://www.instagram.com/p/B9c8oHlASfh/?igshid=vn5m6f79ex1y&fbclid=IwAR18QXW_vVodSFwZ-pdQT0a6iEq7KJvO99MeRGfDxWNtD0FnSgnnS_3kzQ0

“Ur Phone” werd de opener. We kregen meteen een heel zomerse en vrolijke vibe. De gitaarriffs en slimme, maar ook simpele songwriting van Muñoz en co overtuigden het publiek vrij makkelijk. Ze konden dan ook rekenen op een aantal dedicated, vooral vrouwelijke fans. Boy Pablo, niet alleen Nicolas, maar ook de rest van de bende, deed ongetwijfeld een aantal hartjes sneller slaan gisterenavond. En hoewel wij met beide benen op de grond bleven, konden we die benen wel amper stilhouden. “Dance, baby!” was er zo eentje, heel catchy en feestelijk.

De heren brachten ook genoeg variatie in de nummers. Hier en daar lag het tempo wat lager zoals bijvoorbeeld op “Ready/Problems” dan weer wat sneller zoals op “Losing You”. We hebben ons eigenlijk geen seconde verveeld gisteren. Wanneer het inhoudelijk in het midden van de set dan misschien even wat ‘langdradig’ werd, maakten ze dat dubbel en dik goed met hun podiumpresence. Zowel ingestudeerde danspasjes en spontane gitaar en keyboard solo’s maakten daar deel van uit. Met zes man op het podium wist je altijd wel waar kijken, en er was altijd wel iemand een gekke frats aan het uithalen.

Ook wanneer drummer Sigmund Vestrheim even wat technische problemen had, losten ze dat slim op door even met z’n allen happy birthday te zingen voor een van de fans. Daarna speelden ze rustig verder alsof er niets gebeurd was. Op nummers als “Limitado” en “Tkm” kregen we een echt lo fi, do it yourself gevoel dat ons op alle mogelijke manieren deed denken aan Mac DeMarco. Misschien is Boy Pablo wel een soort van Mac DeMarco van zijn generatie. Esthetisch zag het er ook allemaal goed uit. Hoewel ze allemaal helemaal 2020 skaterboy gekleed waren, was het vooral hun brede smile die het hem deed.

Naar het einde toe trapte Boy Pablo nog een keer extra stevig het gaspedaal in. De t-shirts vlogen uit en het werd tijd voor een sitdown met de hele zaal. Niet alleen dat, ook een grootse solo van toetsenist Eric Tryland op de keytar die voor de gelegenheid werd bovengehaald. Na de afsluiter namen ze uitgebreid de tijd om iedereen te bedanken, inclusief selfies en high fives. Boy Pablo overtuigde ons gisterenavond vanaf de eerste seconde met een combinatie van jeugdig enthousiasme en goede catchy songs die ons naar de zomer deden verlangen. Dat die zomer er maar snel aankomt, en hopelijk zien we hen dan op een van onze Belgische festivals.

Setlist:

Ur Phone
Wtf
Dance, Baby!
JD’s Song
T-shirt
Ready/Problems
Limitado
Beach House Interlude
Never Cared
Everytime
Losing You
Tkm
imreallytiredthisdaysucks

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

boy pablo – Wachito Rico (★★½): Liefde en overvloedige synths

In 2017 verscheen boy pablo, een Noorse singer-songwriter met Chileense achtergrond, op het toneel met zijn gezapige bedroom pop. Net als wij…
AlbumsRecensies

ROLE MODEL - our little angel (★★★): Voorzichtige stap richting een debuutalbum

Tucker Pillsbury, ook wel bekend als ROLE MODEL, is een artiest die we zeker in de gaten moeten houden. De 23-jarige zanger…
LiveRecensies

Robbing Millions & Judith Kiddo @ Les Nuits Botanique: Tabula rasa

Daar is Les Nuits Botanique dan toch! Het zag er initieel naar uit dat de concertreeks, die normaal in de lente plaatsvindt,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.