Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sunflower – “Your Potential”

© Daniil Lavrovski

Twee jaar geleden stond het Brugse Sunflower op ons allereerste Dansende Beren Festival en waren ze ook een van onze Grote Beren van Morgen. Die naam maakten ze waar met hun sterke debuut-ep The Spiders We Caught, die van ons een beloftevolle drieënhalve ster kreeg. Vandaag lossen ze nieuwe muziek: “Your Potential” is alvast het eerste deel van de ep Ordinary Feelings, die op 27 maart voorgesteld wordt in Brugge. We horen het geslaagde huwelijk van postpunk en dreampop dat Sunflower met veel liefde bezegelt.

“Your Potential” is het ultieme nummer om te testen hoe luid we het volume van onze boxen krijgen, om vervolgens op ons eentje al zwevend en brullend door onze slaapkamer te dansen. De melodie die het geheel aan elkaar smeedt, is wondermooi en zet de muzikale sterkte van Sunflower in de verf. Vooral de outro, waarin de ruwe vocals van Brent De Wulf het volledig overnemen, beukt erin. De krakende ‘or is it just me?’ helemaal op het eind doet ons definitief de das om en een beetje hartzeer is onvermijdelijk. Dan maar opnieuw beluisteren en datzelfde proces de hele dag herhalen. Als we egoïstisch zijn, hopen we dat ze nooit echt helemaal zullen doorbreken bij het grote publiek: hun muziek komt zo krachtig uit in een intieme, lichtjes groezelige setting dat we vrezen dat grote zalen de impact van hun muziek zouden verminderen. Toch verdient Sunflower veel meer aandacht en bewijst de band zijn potentieel met deze toepasselijk getitelde single.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lucy Blue - "See You Later"

Lucy Blue is voor velen nog een onbeschreven blad, maar de grote spelers in de muziekindustrie zijn wel al helemaal weg van…
FeaturesInstagram

De Grote Beren van Morgen 2021: Lucy Blue & David Numwami

Bijna elke dag ontdekken we bij Dansende Beren nieuwe acts die we vanaf dan nauwlettend in de gaten houden. Sommigen maken zulke…
FeaturesInstagram

De Grote Beren van Morgen 2021: MICHELLE & Ciao Kennedy

Bijna elke dag ontdekken we bij Dansende Beren nieuwe acts die we vanaf dan nauwlettend in de gaten houden. Sommigen maken zulke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.