Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chats – “Dine N Dash”

© CPU - Nathan Dobbelaeree

© CPU – Nathan Dobbelaeree

De nummers van The Chats worden er niet langer op. Meer nog, “Dine N Dash” is meteen het kortste nummer dat we al te horen kregen van het debuutalbum van de Australische punkers. Dat album, High Risk Behaviour, komt er op 27 maart aan. Er verschenen al een waslijst aan singles, bestaande uit “Pub Feed”, “The Clap”, “Identity Theft” en “Do What I Want“, waardoor we intussen al aan nummer vijf beland zijn. Gelukkig blijven er nog negen nummers over die we eind deze maand zullen kunnen ontdekken.

Eén minuut en veertien seconden wordt er furieuze punk op ons afgevuurd. Zoals gewoonlijk is er weinig subtiels aan de tekst, waarin de band zingt over hun gebrek aan geld en de noodzaak om een “Dine N Dash” te doen – meer specifiek dus uit een restaurant weglopen zonder te betalen. Heerlijk hilarisch en voor je het weet is de song ook helemaal voorbij. Na twee keer luisteren ken je de woorden uit je hoofd en brul je ze schaamteloos van begin tot einde mee. De leden van The Chats weten als geen ander hoe ze een catchy en toch stevig punknummer moeten maken dat eigenlijk over niets gaat, en dat kunnen we alleen maar blijven omarmen. Check zeker ook weer de hilarische clip.

3131 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Skegss - Rehearsal (★★★½): Proost op het leven

Australië produceert de laatste jaren opvallend veel goede garage- en surfpunk. Vorig jaar brachten The Chats al een uitstekend album uit, maar…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chats - "AC/DC CD"

Volgende week verschijnt de nieuwe plaat van AC/DC, hoog tijd dus vonden de The Chats om er een ode aan te brengen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.