Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Chats – “Pub Feed”

Een jaar lang was The Chats on “Smoko”. De videoclip die bij de single hoorde, ging viraal op YouTube en zit ondertussen aan een goeie zes miljoen views. Enkele jaren na de originele release kreeg de song dus wat hij verdiende. De band had toen al enkele ep’s uitgebracht, maar het YouTube-algoritme zorgde voor nog meer wereldwijde bekendheid. Niet slecht voor een bende jonkies uit Australië. Maar nu moeten ze bewijzen dat ze geen one hit/video wonder zijn. Met “Pub Feed” zou dat zomaar wel eens kunnen gebeuren, want ze gaan richting de bar.

Fout krijgt bij The Chats een nieuwe betekenis. De zanger heeft zijn beste witte sokken in sandalen aan en de rest van de band doet het in marcellekes en slippers. Grappig om te zien, maar het werkt ook. En zeker muzikaal is het allemaal om duimen en vingers bij af te likken. Iets langer dan twee minuten worden we overtuigd van hoe The Chats hun dag doorstaan, en wij willen allemaal maar meezingen: ‘All I want and all I need, all I crave is a good pub feed’. Iets goed eten in de bar dus, en dat met een superstrak nummer. Lekkere gitaren, een surfy sound en vooral vuile vocals die alleen uit Australië kunnen komen.

Een goeie moshpit starten kan je deze zomer op Pukkelpop, waar de band op zaterdag 17 augustus ten dans speelt.

21 maart 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief