Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Chats – “Identity Theft”

Ze hebben nog niet heel veel nummers uit, maar The Chats is toch al bezig met het veroveren van de wereld. Op hun tour in de US van afgelopen maanden kwamen ze alvast enkele bekenden tegen op hun concerten. Zo zagen we op de Instagram van de boys een foto met Green Day verschijnen, maar ook eentje met Josh Homme, Alex Turner en Dave Grohl. De grootheden van de aarde zien dus ook in dat The Chats niet zomaar het zoveelste punkbandje is. Nee, ze zijn zoveel meer en dat hoorden we al op “Pub Feed” en bewijst “Identity Theft” opnieuw. Wachten op het debuutalbum, zoveel is zeker.

Simpel en effectief, meer kan je niet zeggen over The Chats. Hun muziek gaat er makkelijk in, maar het is niet eenvoudig om zo overtuigend over te komen in dit genre. The Chats zingt over de gewone dingen in het leven, en dat is op “Identity Theft” niet anders. Over het online leven waarin hackers gewoon een identiteit kunnen stelen, schrijft de band een heel catchy nummertje dat tijdens het refrein weer zo uitpakt dat je bij de tweede keer al meteen meebrult. Een ferme gitaarsolo en een strakke gitaarlijn maken het geheel af. Ook het clipje is weer hilarisch en zo is het plaatje compleet. The Chats: de punkband van de toekomst?

Deze zomer speelt de band op Pukkelpop, niet te missen!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Skegss - Rehearsal (★★★½): Proost op het leven

Australië produceert de laatste jaren opvallend veel goede garage- en surfpunk. Vorig jaar brachten The Chats al een uitstekend album uit, maar…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chats - "AC/DC CD"

Volgende week verschijnt de nieuwe plaat van AC/DC, hoog tijd dus vonden de The Chats om er een ode aan te brengen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.