Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Chats – “The Clap”

© CPU - Nathan Dobbelaeree

© CPU – Nathan Dobbelaeree

De Australische punkers van The Chats combineren goed en slecht nieuws als geen ander. Om slachtoffers van de gigantische bosbranden aan de andere kant van de wereld te helpen, veilden ze namelijk enkele test pressings. Punk betekent dus geenszins lak hebben aan alles, want The Chats stak een duidelijk hart onder de riem van ieder die het nodig heeft. Anderzijds betreft het goede nieuws zonder meer de lang geanticipeerde aankondiging van hun debuutalbum. Op 26 maart is het zover; dan komt High Risk Behaviour uit en wij willen het alleszins gerust riskeren om daar met hoge verwachtingen naar af te tellen.

“The Clap” is opnieuw The Chats zoals we ze kennen: kort, heerlijk rammelend, allesbehalve afgeborsteld en met een algeheel gebrek aan sérieux. Het staat als een paal boven water dat deze single thuishoort bij het klein gevaarlijk afval, en voor minder doen we het niet. Het thema kent opnieuw geen enkele invloed van rozengeur of maneschijn; deze keer gaat het niet over drugs, maar kozen de jongens voor een soa als rode draad doorheen hun nieuwste single. Gezelligheid troef zouden we het niet noemen, maar het levert klaarblijkelijk wel een vuile, catchy punksong op. Op een bepaalde manier is ook de videoclip het bekijken waard, die perfect het thema past en de twee en een halve minuut durende song nog dat tikkeltje extra entertainend maakt.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

15 januari 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief