Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS – “Dead Weight”

© CPU – Larissa Zenner

De Amerikanen van PVRIS beleven tegenwoordig hele drukke tijden. Eind vorig jaar stuurde de band met Hallucinations nog een ep de wereld in. Die nieuwe nummers stellen ze nu dan ook voor aan het Europese publiek, met daaronder ook een passage in TRIX vorige week, maar gisteren kwam frontvrouw Lynn Gunn met het nieuws dat de volgende plaat al helemaal af is. Dat gitaren daar niet meer de hoofdrol op zullen spelen, werd al duidelijk dankzij de soundwijzinging die de band de afgelopen jaren onderging. “Dead Weight” klinkt alvast leuk, maar of het de grote doorbraak kan forceren, blijft af te wachten.

Op hun nieuwste exemplaar lijkt de band het toch weer klaargespeeld te hebben om de gulden middenweg tussen pop, dance en gitaren gevonden te hebben. Dat die gitaren dan wel sterk bewerkt zijn, nemen we erbij. Lynn wisselt met haar stem af tussen zacht en furieus, wat het nummer wel echte kracht bijzet. Het jammere is misschien wel dat, telkens wanneer het nummer stevig uit de hoek komt, het tempo er meteen uitgehaald wordt met een trager stukje. Tegen het einde lijkt het nummer wel los te komen, maar dan is het al afgelopen. Ondanks dat “Dead Weight” zeker en vast blijft hangen, lijkt het niet meteen een kanshebber  om opgepikt te zullen worden door de radio. PVRIS’ nieuwe sound klinkt zeker leuk, maar een wereldband zal het jammer genoeg nooit meer worden.

PVRIS’ vierde plaat Use Me ligt vanaf 1 mei in de rekken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1970 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Fall Out Boy @ Vorst Nationaal: Als een kind in een speelgoedwinkel

Het verhaal van Fall Out Boy is er eentje met grote dalen en hoge hoogtes. De Amerikaanse band is er weliswaar in…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS - "EVERGREEN"

PVRIS is misschien voor velen nog een verborgen parel, maar de Amerikaanse poprockband weet al tien jaar lang muziek uit te brengen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.