InstagramLiveRecensies

Grace Carter @ Botanique (Rotonde): Soul pop met ziel

© CPU – Larissa Zenner

Grace Carter heeft nog geen grote hit gescoord, maar staat nog steeds op ons lijstje van ‘in de gaten te houden’ acts. De Britse popsoul zangeres tourde al met Dua Lipa, Lewis Capaldi en Rag’n’Bone Man, maar speelde ook al op Rock Werchter en in een uitverkochte Witloof Bar in de Botanique. Aan live ervaring dus geen gebrek, zo mocht ook blijken uit haar show in een uitverkochte Rotonde gisterenavond. Haar debuutalbum is inmiddels al een tijdje in de maak en vermoedelijk is dit Grace’s laatste tour zonder groot project, want we kregen al enkele onuitgebrachte nummers te horen, die ons met een positief gevoel laten uitkijken naar de release.

De voor ons nobele onbekende Kwaku Asante mocht met zijn warme stem een volledig volgelopen zaal opwarmen, maar het bleef bij een lauwe bedoening. De show was wat eentonig qua melodieën en zang, waardoor Asante’s stem niet zijn volledige timbre kon ontplooien. Het publiek keek ook wat verveeld voor zich uit, want na twee nummers had je het wel gehoord. Asante’s stem mag dan misschien als een omarming overkomen, maar er zijn heel wat artiesten met een gelijkaardige stem die een boeiendere set neerzetten. Het halfuur ging dan ook redelijk traag voorbij.

© CPU – Larissa Zenner

De Rotonde stond dus propvol met geïnteresseerden die benieuwd waren hoe Grace Carter het er vanaf zou brengen tijdens haar grootste headline show in België. Haar vorige show in Brussel is inmiddels al meer dan een jaar geleden en was, vergeleken met het concert van gisteren, slechts een opwarmer. Vanuit de coulissen begon Grace aan de opener “Don’t Hurt Like It Used To” en kwam ze met drie keer zo veel zelfvertrouwen het podium op. Vanaf het begin had je het gevoel dat er iets speciaals in de lucht hing en dat was ook zo als we afgaan op wat er nog allemaal volgde.

Zoals eerder al vermeld, heeft Grace Carter de afgelopen maanden heel wat tijd doorgebracht in de studio. Ondanks dat er nog geen datum of naam op haar debuutalbum plakt, kregen we gisteren al vier onuitgebrachte nummers te horen. “Blood War” en “Fight For You” zijn twee pittige ballades, die al een tijdje in haar set staan en behoorlijk stevig voor de dag komen. Met “Learned To Love” en “Trust Issues” kregen we twee tracks die ze nog maar voor de tweede keer live bracht, maar dat hoorde je amper. Het eerstgenoemde zou ook in een gospel niet mis klinken en “Trust Issues” lijkt wel een Bond-nummer, weliswaar zonder strijkers, maar daarom niet minder boeiend.

© CPU – Larissa Zenner

Doordat de jongedame al op heel wat tours een support act was, weten Grace en haar band inmiddels hoe ze een publiek moeten bespelen. De nummers kennen leuke overgangen en hebben live telkens een iets dynamischere uitvoering in vergelijking met de studioversies. “Fired Up” en “Amnesia” klinken zo iets uitdagender en vuriger, al is de backing track ook duidelijk te horen. Ook de pop-anthem “Heal Me” kreeg live een iets strakkere, meer uitgewerkte versie, die nog meer tot de verbeelding sprak dan de studioversie doordat de drummer er echt een meerwaarde aan probeerde te geven.

Uitblinken deed de opkomende ster echter het meest met de nummers waaraan ze zelf een emotionele waarde hecht. “Half Of You” gaat bijvoorbeeld over hoe ze zonder haar biologische vader opgroeide, die voor een ander gezin gekozen had en haar alleen met haar moeder achterliet. Ook show afsluiter “Why Her Not Me“, volgens Grace trouwens ook het belangrijkste nummer dat ze schreef tot nu toe, gaat over de pijn die haar biologische vader haar bezorgde door haar te negeren toen ze opgroeide. Er vloeiden dankzij de krachtige live-versie zelfs tranen in de zaal.

© CPU – Larissa Zenner

Grace was gisterenavond in bloedvorm en gaf haar soulpop nog heel wat meer ziel door haar nummers met volle overgave te zingen. Terwijl ze op Rock Werchter afgelopen zomer nog wat kil haar set aframmelde, leefde ze zich gisterenavond volledig in, met tot tweemaal toe tranen tot gevolg. Onze voormalige ‘Grote Beer Van Morgen’ is een te koesteren popster, die stilaan ontdekt heeft waar de ziel van haar muziek ligt en dat ook live beter weet te onderlijnen. Haar beste show tot nu toe!

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

 

Setlist:
Don’t Hurt Like It Used To
Fired Up
Learned To Love
Saving Grace
Trust Issues
Ashes
Blood War
Silence
Heal Me
Wicked Game (cover)
Half Of You
Fight For You
Amnesia

Silhouette
Why Her Not Me

1383 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Slow Crush @ Botanique (Rotonde): Zoete droom

De tweede langspeler van Slow Crush is er bijna! In 2018 kwam de Belgische shoegaze band naar buiten met hun eerste album…
InstagramLiveRecensies

Oklou @ Botanique (Rotonde): Een goddelijk geschenk

Na vier ep’s was het vorig jaar eindelijk tijd voor een langer project van de Franse zangeres Oklou. Haar mixtape Galore bleek…
LiveRecensies

Eartheater @ Botanique (Rotonde): Mystieke popgodin toch sterfelijk?

De Amerikaanse multi-instrumentaliste Alexandra Drewchin overrompelt inmiddels al sinds 2009 man en macht als Eartheater met haar experimentele muziek electropop, die het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.