Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grace Carter – “Don’t Hurt Like It Used To”

Er wordt haar al een tijdje een grote toekomst voorspeld, maar echt doorbreken zat er vooralsnog niet in. 2019 lijkt daarentegen haar jaar te worden. Met een derde plek in de ‘BBC Sound Of…’-lijst en bescheiden hitjes met “Heal Me” en “Why Her Not Me”, krijgt de Britse zangeres eindelijk wat ze verdiend: erkenning. Met haar nieuwste single “Don’t Hurt Like It Used To” kleurt Grace Carter eens buiten de lijntjes. Ze brengt opnieuw een breekbare song begeleid door piano, maar bevat deze keer ook een elektronisch R&B kantje.

De nieuwe single start traag met een piano, maar Grace brengt daar al snel verandering in wanneer ze met haar stem de hoogte in gaat. Bij het refrein komen er beats bij, waardoor “Don’t Hurt Like It Used To” al snel op een soort R&B-nummer lijkt. Tegen het einde van het nummer krijgen we de breekbare stem van de Britse zangeres begeleid door de piano. Daarna krijgen we bijna het tegenovergestelde: een hoop beats, bellen en de Don’t Hurt Like It Used To’s van de Britse zangeres. Een gedurfd nummer, maar dat doet niet af aan de kwaliteit. Deze single is met stip een van haar beste songs tot nu toe.

Met “Don’t Hurt Like It Used To” voegt Grace Carter opnieuw een pareltje toe aan haar discografie. Hiermee betoverde ze eind vorig jaar de Botanique al en met deze nieuwe single mag ze dat trucje nog eens overdoen in de KluB C van Rock Werchter op 30 juni. Het debuutalbum is slechts een kwestie van tijd en als de jonge zangeres nummers blijft maken van een even grote kwaliteit, zal dat niet onopgemerkt voorbij gaan.

FacebookTwitterInstagramWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joshua Bassett - "Lie Lie Lie"

Joshua Bassett heeft met zijn derde single “Lie Lie Lie” het begin van het nieuwe jaar goed ingezet. De hoofdrolspeler uit High…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single puntjudith - "Missen"

Nederlandstalige muziek is in een onmiskenbare opkomst. Sinds Bazarts verovering, krijgt de taal en in het specifiek bij onze Noorderburen, meer aandacht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAEVN - "Throw Me A Line"

In 2018 bracht het Nederlandse duo HAEVN hun prachtige debuutplaat Eyes Closed uit. Een album waar de referenties naar water en zee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.