Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yumi Zouma – “Southwark”

Voor een band die zo dromerig en nostalgisch klinkt als Yumi Zouma, is het straf dat veel van hun nummers tot stand komen door het doorsturen van bestanden. Met leden uit verschillende hoeken van de wereld (Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) blijkt die tactiek echter duidelijk goed te werken en een sound op te leveren die zeker het ontdekken waard is. Na een fijne poptrilogie van ep’s kregen we vorig jaar het gelukzalig elektronische “Bruise” te horen, gevolgd door iets dat er te veel op leek. Met “Cool For a Second” streek de letterlijke wereldgroep de plooien weer glad en ook “Southwark” is een song die gevoelige snaren raakt, bespeelt en breekt.

“Southwark” heeft een bedenkelijk introotje. Het lijkt erop dat de song te standaard zal uitdraaien, maar die kritiek blijkt in het niets te verdwijnen eenmaal de strofe ingezet wordt door dat zachte stemgeluid. Vanaf dan zijn we er alweer zeker van dat we er niet zonder kleerscheuren vanaf zullen komen. Yumi Zouma heeft weer een karrenvracht aan oprechte emoties kunnen verzamelen, die ze nu zomaar even in drie minuten over ons heen laten komen alsof dat allemaal maar normaal is. De band kan origineler, maar wie zijn wij om te klagen wanneer we hier zelf met een emotie-opwelling opgescheept zitten door “Southwark”?

Op 13 maart verschijnt Yumi Zouma’s album Truth or Consequences.

Facebook

 

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

21 februari 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief