Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yumi Zouma – “Cool For a Second”

Het doormailen van bestanden ligt aan de basis van Yumi Zouma’s nummers en ook al klinkt dat nogal mechanisch, hen levert het een dromerige, lichtjes exotische sound op. De leden vanuit verschillende hoeken van de wereld (Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) vullen elkaars perspectieven duidelijk goed aan. Na een bijzondere poptrilogie van ep’s kregen we vorig jaar het gelukzalige en elektronische “Bruise” te horen, gevolgd door iets dat er te veel op leek. Met “Cool For a Second” strijkt de letterlijke wereldgroep de plooien gelukkig weer glad.

“Cool For a Second” zal inderdaad niet langer dan een fractie van een seconde cool aanvoelen. Het klinkt eerder als het absolute tegendeel, want we krijgen een gevoelig popplaatje te slikken dat weemoedige taferelen oproept. Tegelijk fungeert het als aanmoedigend schouderklopje, waardoor ons winterdipje toch van voldoende genegenheid voorzien wordt om ons niet te laten verdwalen in negativiteit. De hoop blijft sluimerend binnen handbereik en dat maakt de gevoelsrush van Yumi Zouma des te sterker. Het zal ons worst wezen dat de single in wezen heel toegankelijk is en geen wereldschokkende rariteiten biedt. De sfeer is er los op, van begin tot eind, en zo hoort het.

Op 13 maart verschijnt Yumi Zouma’s nieuwe album Truth or Consequences.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

21 januari 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief