Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yumi Zouma – “Cool For a Second”

Het doormailen van bestanden ligt aan de basis van Yumi Zouma’s nummers en ook al klinkt dat nogal mechanisch, hen levert het een dromerige, lichtjes exotische sound op. De leden vanuit verschillende hoeken van de wereld (Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) vullen elkaars perspectieven duidelijk goed aan. Na een bijzondere poptrilogie van ep’s kregen we vorig jaar het gelukzalige en elektronische “Bruise” te horen, gevolgd door iets dat er te veel op leek. Met “Cool For a Second” strijkt de letterlijke wereldgroep de plooien gelukkig weer glad.

“Cool For a Second” zal inderdaad niet langer dan een fractie van een seconde cool aanvoelen. Het klinkt eerder als het absolute tegendeel, want we krijgen een gevoelig popplaatje te slikken dat weemoedige taferelen oproept. Tegelijk fungeert het als aanmoedigend schouderklopje, waardoor ons winterdipje toch van voldoende genegenheid voorzien wordt om ons niet te laten verdwalen in negativiteit. De hoop blijft sluimerend binnen handbereik en dat maakt de gevoelsrush¬†van Yumi Zouma des te sterker. Het zal ons worst wezen dat de single in wezen heel toegankelijk is en geen wereldschokkende rariteiten biedt. De sfeer is er los op, van begin tot eind, en zo hoort het.

Op 13 maart verschijnt Yumi Zouma’s nieuwe album¬†Truth or Consequences.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…
Features

Twaalf tips voor een geslaagd Rock Werchter!

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar sinds kort keerde de heilige weide van Werchter weer terug naar zijn vertrouwde…
LiveRecensies

Yumi Zouma @ Botanique (Witloof Bar): Speelse charme

Aankomende festivalzomer heeft heel wat interessants te bieden, van grote mainstream kleppers tot heel wat minder bekende, maar minstens even fijne indiebands….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.