Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yumi Zouma – “Bruise”

Yumi Zouma is een band met een basis in Nieuw-Zeeland, maar ook leden uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Ze hebben al heel wat muziek uitgebracht die ontstaan is door het naar elkaar doorsturen van bestandjes. Als er één ding is dat je met zekerheid van deze band kan zeggen, dan is het wel dat ze warm en dromerig klinkt—alles wat je dus niet meteen zou associëren met een groep die zich staande houdt met internetfiles. Vorig jaar kwam er een einde aan hun trilogie van ep’s met, rarara, EP III. Nu lijkt het erop dat we het voor onbepaalde duur met een singletje hier en daar zullen moeten doen en dat een volgende plaat niet meteen op de planning staat.

Wie de breezy pop van Yumi Zouma al eerder heeft leren kennen, zal vanaf seconde één van “Bruise” een ongecontroleerde draai aan de volumeknop geven. We krijgen zowaar beats voorgeschoteld, en dat zijn we niet gewend van deze dromers. Ze hebben niet eens een halve minuut nodig om ons te overtuigen en dit nummer alvast aan onze lijst van zomerschijfkes toe te voegen. Een strofe die het niet in zich heeft om ooit tegen te steken wordt opgevolgd door een lichte bries aan zwoele elementen in het refrein. Zoals steeds laat Yumi Zouma ons naar hogere sferen waaien, maar met “Bruise” doen ze dat op een vernieuwende manier, die wij wel weten te smaken. Deze verrassende, catchy single maakt ons benieuwd naar wat er ons vroeg of laat nog te wachten staat van deze band.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Yumi Zouma - Truth or Consequences (★★★): Weemoedig aanmoedigen

Yumi Zouma heeft leden uit vele hoeken van de wereld: ze verenigen het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland in een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yumi Zouma - "Southwark"

Voor een band die zo dromerig en nostalgisch klinkt als Yumi Zouma, is het straf dat veel van hun nummers tot stand…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yumi Zouma - "Cool For a Second"

Het doormailen van bestanden ligt aan de basis van Yumi Zouma’s nummers en ook al klinkt dat nogal mechanisch, hen levert het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.