Nieuwe singles

Vier Belgische tips voor de Roma

© Thomas Geuens

De Roma in Antwerpen is een broeihaard voor jong talent en dat zal ook dit voorjaar niet anders zijn. We laten stilletjes de winter achter ons, en kijken uit naar de lente in een perfecte setting voor een aantal optredens van aanstormend talent van eigen bodem. Wij geven jou vier concerttips, optredens die volgens ons zeker niet te missen zijn. Bovendien mogen we er gratis tickets voor weggeven, met andere woorden dé uitgelezen kans om erbij te kunnen zijn.

6/03: Lyenn

Laat je meevoeren naar een andere wereld met de bassen en klanken van Frederic Lyenn Jacques, kortweg Lyenn. Hij is bassist bij Dans Dans en tourt de wereld rond met de band van moodswingkoning Mark Lanegan en daarnaast heeft hij ook nog eens zijn soloproject Lyenn. Als een meesterlijke improvisator tovert hij muzikale landschappen tevoorschijn: voor zijn nieuwste plaat Adrift, trok hij naar Ijsland, om er samen te werken met zijn trouwe kompaan Shazad Ismaily, bekend van onder meer Bonnie ‘Prince’ Billy. Het werd een zeer persoonlijke plaat waarin hij stilstaat bij de zin van het leven. Die plaat komt de Belg nu dus voorstellen in de Roma, zeker niet te missen.

26/03: Vito

Vito Dhaenens’ muziek is het best omschrijfbaar als Belgicana. Energie en melancholie gaan er hand in hand en vormen zo zijn kenmerkende sound waarmee hij in het verleden al redelijk wat succes had. In 2018 werd Vito namelijk geselecteerd voor Studio Brussels De Nieuwe Lichting en vorig jaar in mei mochten ze zelfs in het voorprogramma spelen van dEUS, in een uitverkochte Ancienne Belgique. Vorig jaar bracht Vito hun debuut-EP Man With Feelings uit, en momenteel is het uitkijken naar de nieuwe EP die er komt op vrijdag 13 maart,waarmee Vito dus in de Roma staat.

2/04: Dijf Sanders

De Gentse multi-instrumentalist en componist David Dijf Sanders is een muzikaal genie die als geen ander de uithoeken van muzikale genres en stijlen durft opzoeken met zijn muziek. Hij combineert in zijn muziek verschillende culturen en creëert zo een nieuw geluid. Na eerdere samenwerkingen met onder meer Warhaus, Sylvie Kreusch, The Germans en het MDC III van Matthias De Craene, ontsproten uit zijn muzikale brein op vijftien jaar tijd vijf soloplaten. Voor zijn nieuwste plaat Puja haalde Dijf Sanders inspiratie in Nepal, Tibet, China en India. Live op het podium zal hij deze keer bijgestaan worden door drummer Simon Segers, saxofonist Mattias De Craene, en Nicolas Mortelmans op de sitar. Bereid je al maar voor op een trip naar het Oosten op 2 april in de Roma. Namasté.

28/05: Flying Horseman

Flying Horseman is het geesteskind van frontman en topmuzikant Bert Dockx. Na het succes van het grensverleggende Rooms / Ruins, is Flying Horseman weer helemaal terug met een gloednieuw album: Mothership. Meer dan een jaar lang sleutelde de Antwerpse band aan het nieuwe verhaal. Uiteindelijk komen ze met Mothership aan acht avontuurlijke songs die afwisselend opzwepend en zwoel, kwaad en teder, mysterieus en speels klinken. Het resultaat is een bondig, uitgepuurd, verrassend funky en aanstekelijk album. Ze werkten voor deze plaat samen met producer Jasper Maekelberg, bekend van onder meer Faces on TV en Balthazar. Talent troef, en wederom zeker de moeite om af te komen tot in de Roma. Het album komt uit op 17 april.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Froukje @ De Roma: Noodzakelijk geluk

Op je tweeëntwintigste je debuutplaat tot leven wekken, concertzalen uitverkopen en al enkele jaren lang de affiches van festivals vullen? Doe het…
InstagramLiveRecensies

Sophie Ellis-Bextor @ De Roma: Live hitjesjukebox

We waren haar eigenlijk al bijna vergeten, maar opeens is Sophie Ellis-Bextor weer helemaal populair. Aanleiding daartoe was de film Saltburn, waarin…
InstagramLiveRecensies

Simple Plan @ De Roma: Poppunkfeestje deluxe

Vraag aan een punker hoe je Simple Plan definieert en het woord punk komt er totaal niet aan te pas. Vraag aan…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.