Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Raveyards – “Pressing”

Raveyards bestaat uit Brent Vanneste en Joris Casier van STAKE en producer Francois De Meyer. Samen stralen ze het Gentse muzieklandschap uit, althans de ravescene. Ze spelen een mix tussen turbulente techno, meedogenloze metal en nerveuze noise, maar het geheel bevat vooral een gigantisch industrieel gehalte. Met die sound weten ze live altijd een enorm feest te creëren. Een feest met Raveyards is duister, maar vooral intens. In 2019 bracht Raveyards al heel wat nieuw materiaal uit, waaronder het mysterieuze “Fire Tells You“. Met het nieuwe “Pressing” lijken ze dat dit jaar verder te zetten.

“Pressing” steelt zijn naam van de industriële persmachine die doorheen het nummer lijkt te klinken. Het is geen simpel nummer, met zijn IDM-invloeden en zijn bevreemdende zang. Het zou perfect een song van Death Grips kunnen zijn, maar dan zonder de rap van MC Ride. De dreunende synths en vreemde beats zorgen voor een heerlijk geheel, waarop je niet anders kan dan dansen. “Pressing” is fantastisch, maar komt live, wanneer iedereen demonisch ravet, nog veel beter tot zijn recht.

Helaas heeft Raveyards voorlopig geen shows meer in zijn agenda staan. Je kan hen wel volgen op Facebook om op de hoogte te blijven.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 februari 2020

About Author

Pieter Wilms


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief