Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Raveyards – “Fire Tells You”

Raveyards is een Gentse band die knotsgekke elektronische muziek brengt die – live zeker – geen grenzen kent. Hun duistere punkmuziek draait vaak draait rond het visuele aspect. De band heeft de reputatie zeer stevige shows te geven. Live creëert Raveyards een soort van donker dansfeest waarbij je onmogelijk kan stilstaan, mede door de beats die live gebracht worden met een spds. Sinds 2012 brachten ze een hoop singles en twee ep’s uit, en “Fire Tells You” is ook al de vierde single van dit jaar.

Vandaag is het dus weer tijd voor nieuwe muziek van Raveyards en wij kregen de eer om die in première te brengen. Het nummer “Fire Tells You” creëert met z’n vage synths en lome beat vanaf minuut één een mysterieuze sfeer. Je snakt al snel naar meer en dat is ook wat je krijgt van de band: een repetitieve, maar lekker dansbare track die zich steeds laagje per laagje open plooit naar een nieuwe climax. In het slot krijg je nog een compleet geschifte drop, waarbij je achtervolgd wordt door een leger aan duistere klanken. “Fire Tells You” is gemaakt om de dansvloer te bedwelmen met z’n donkere sfeer en doet dat met verve.

© Roel Renmans

Neil Parnell van NEIN Records zei alvast het volgende over de single:

‘The label was started in 2013 by my and a longtime friend Ian Considine and we wanted to have an outlet for my work as Tronik Youth and other artists that were making this newer slower more spacey techno…the sound has roots in ebm and new beat…and at the time very few labels were releasing music of that vibe…Raveyards definitely fit into that Category and their sound is very emblematic of the NEIN style.’

Francois van Raveyards zelf, wist dan weer dit te vertellen over de song en plannen van Raveyards:

 • Visie Van Raveyards
  Er is een nieuw era ontstaan met Raveyards. We brengen sinds een jaar een extreem radicale, maar eerlijke mix van elektronische muziek! De energie tussen Brent, Joris en mezelf is perfect en we krijgen er niet genoeg van muziek te maken en het live te brengen.
 • Plannen van Raveyards
  Veel live spelen, blijven tunes maken en in 2020 een plaat uitbrengen! Ook het visuele aspect zal nog steeds belangrijk blijven voor Raveyards. We gaan blijven interessante clips maken en uitbrengen. “Shake the world a little, it needs it!”
 • “Fire Tells You”
  Het is een nummer dat geschreven is in december 2018 rond het kerstvuur en hoe hard we ook proberen kerstnummertjes te schrijven, we komen altijd terug op Raveyards beukers. Het is blijkbaar sterker dan onszelf, en don’t change a winning team! And Mery Christmas, man!
 • NEIN Records
  Ik heb een paar jaar terug een ep gemaakt voor NEIN records onder TTN. Dat is een project dat ik samen doe met Olivier Tjon en Thang Tung Tran. Het duo draait onder TTN dj’s en ik vond wat ze draaiden altijd heel vet: een trage / dark / sexy, sweaty, soort disco. Daar moest ik een track voor maken. Ze draaien veel nummers van NEIN Records. Ik heb wat demo’s gestuurd en ze waren instant fan van onze muziek, dus het is een verhaaltje dat zal blijven bestaan. Het zijn topgasten en er is een klik met de muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

GHOST: 'The Shining' edition @ Vooruit: Spooky season

Het is half oktober, het spooky season is in volle gang. Dat wil zeggen dat de vleermuizen hun holen verlaten, versierde pompoenen…
AlbumsRecensies

Raveyards - Recollect (★★★★): Een tornado van geluid

Ravers aller lande, verenig u. STAKE-leden Brennt Vanneste en Joris Cassier werkten opnieuw samen met producer Francois Demeyer om het volk te…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Herk herbevestigt met o.a. Goose en Raketkanon groot deel line-up voor 2021, en voegt onder meer Brutus toe

Ook Rock Herk is een van de slachtoffers van de afgelaste festivalzomer in 2020, maar bij de pakken blijven ze niet zitten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.