Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Raveyards – “MANNIA” (feat. Stefanie)

Dat metal en elektronische muziek een gemene deler hebben, werd eind jaren 80 uitgevlooid door Godflesh, Ministry en Nine Inch Nails. Hier bij ons zoekt Brent Vanneste (STAKE) met Klakmatrak naar de grens tussen muziek en lawaai, maar ook drummer Joris Casier waagt zich aan ravemuziek. Enkele jaren geleden vervoegde hij Francois De Meyer bij Raveyards, een Gents undergroundcollectief dat gekend staat voor audiovisuele lichtshows en lugubere trance voor crossoverliefhebbers. Tijdens het tweede kwartaal van de coronapandemie releasete de groep Recollect. Na enkele sporadische livesets in o.a. Kompass Klub krijgt Raveyards’ volgende hoofdstuk stilaan vorm.

Eind mei releaset Raveyards een nieuwe ep die ingeleid wordt door “MANNIA”. Voor deze release extra kracht bij te zetten, werd ex-lid Stefanie Mannaerts gevraagd om mee aan de knoppen te draaien. Wie dacht haar engelenstem te horen, luistert best nog eens naar Unison Life. “MANNIA” is een instrumentale track die geestelijke processen in gang zet waarvan we niet wisten dat ze bestonden. Tijdens de begingeneriek blijft het tempo bewust minimalistisch, maar na drie minuten flipt ze helemaal door. Vanaf dan giert de adrenaline door ons lichaam alsof we op de eerste rij van Kompass gekluisterd zijn aan de tralies. Francois De Meyer en Casier hebben duidelijk weer de smaak te pakken om in de studio de ene exotische beat over de andere te laten overgaan.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 4): Sterren tellen

Vier dagen Rock Werchter, dat is vier dagen muzikaal genot, maar ook een beetje afzien. De vermoeidheid begon gisteren – althans aan…
Features

Nabeschouwing Graspop Metal Meeting 2024: Kop of recycleerbare munt

Nu we de laatste moddersporen uit onze kleren en poriën hebben geschrobd, ligt de 27ste editie van Graspop Metal Meeting definitief achter…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 3): Duivelsgekte

Normaal gesproken zou de derde dag van een festival wat moeizamer verlopen, maar op Graspop was de sfeer dit keer exceptioneel goed….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.