Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kvelertak – “Fanden ta dette hull!”

Aanstaande vrijdag, op Valentijn, verschijnt de nieuwste plaat Splid van Kvelertak. Het wordt meteen de eerste plaat met nieuwe frontman Ivar Nikolaisen en als we de singles kunnen geloven, klinkt hij allesbehalve lieflijk. Eerder kregen we zo al “Bråtebrann” en “Crack Of Doom” met Troy Sanders van Mastodon te horen. Nu pakt de band uit met het epische “Fanden ta dette hull!” dat net onder de acht minuten afklokt.

Met een rustige gitaarlijn die je voelt opborrelen, knalt Kvelertak zijn single op gang. In het begin klinkt de song dus nog tamelijk braaf en toegankelijk met een lekkere riff tijdens het refrein en een groots meezingbaar geheel. Toch is niets helemaal zoals het lijkt, en geleidelijk wordt het tempo en de dynamiek steviger om na een viertal minuten te exploderen. Plots krijg je een furieuze riff en stevige gitaarsolo’s die zomaar de pit gigantisch in gang kunnen trekken. De metal in hun muziek komt er hier nog zwaarder door om daarna weer het aanstekelijke geheel erbij te voegen. “Fanden ta dette hull!” is duidelijk een rollercoaster, maar wel eentje die je maar al te graag opnieuw wilt beleven.

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 1): Buitje voor de sfeer

Duizenden metalheads trotseerden weer en wind om überhaupt in Dessel te geraken. Van paniek of andere onenigheden was nauwelijks iets te merken….
InstagramLiveRecensies

Kvelertak @ Trix (Zaal): In de ban van de Noormannen

Het Noorse water. We weten niet wat er precies in zit, maar het zorgt in ieder geval voor innoverende metalbands. Al jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kvelertak - "Endling"

Kvelertak, of wurggreep in het Noors, was enkele jaren terug een verademing in de Scandinavische metalscene. Terwijl menig muzikant zich daar bleef…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.