Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kvelertak – “Endling”

Kvelertak, of wurggreep in het Noors, was enkele jaren terug een verademing in de Scandinavische metalscene. Terwijl menig muzikant zich daar bleef vergapen aan extreme metal koos het zestal uit Stavanger voor een meer rock ’n roll aanpak. Deze twist maakte van de groep een onberispelijke sensatie waardoor Metallica ze in 2017 uitnodigde als supportact voor de Worldwired Tour. Intussen schreef Kvelertak op dik tien jaar tijd vier albums bij elkaar en zit album nummer vijf in de laatste fase. Endling wordt het tweede album met Ivar Nikolaisen op zang. Na de single “Skoggangr” geeft nu de titeltrack een bredere inkijk op het geheel.

Op “Endling” is het al melodie dat de klok slaat, al blijft Kvelertak geen band voor muzikale softies. Nikolaisen’s schorre stem en geschreeuw blijven immers ver weg van radiovriendelijke deuntjes. De Noorse teksten spelen daarbij ook niet in het commercieel voordeel, maar zorgen ervoor dat Kvelertak zich blijft onderscheiden van andere metalacts. Niet dat we iets anders verwachtten van een groep die blackmetal weet te verzoenen met hardrock. Verder houdt de titeltrack een goede balans tussen een gevoel voor ongepolijste schoonheid en intensiteit.

Endling verschijnt op 8 september. Op woensdag 1 november sluit de Noorse band diens Europese tour af in de Antwerpse Trix. Cancer Bats is pas aangekondigd als special guest.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 1): Buitje voor de sfeer

Duizenden metalheads trotseerden weer en wind om überhaupt in Dessel te geraken. Van paniek of andere onenigheden was nauwelijks iets te merken….
InstagramLiveRecensies

Kvelertak @ Trix (Zaal): In de ban van de Noormannen

Het Noorse water. We weten niet wat er precies in zit, maar het zorgt in ieder geval voor innoverende metalbands. Al jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kvelertak - "Skoggangr"

Daar in het hoge noorden blijft er op muzikaal vlak het een en ander bewegen. Liefhebbers van de zware gitaren warmen er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.