Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kvelertak – “Bråtebrann”

In het begin van het huidige decennium stond er plots een Noorse metalband op die zijn muziek in het Noors naar een groter publiek bracht. De band Kvelertak moest niet verstaanbaar zingen om heel de wereld te veroveren en mocht zelfs mee op tour met Metallica en Mastodon. Als je zo’n adelbrieven kunt neerleggen, dan ben je sowieso goed bezig. Hun mix van furieuze metal en rock ‘n’ roll, ook wel eens back ‘n’ roll genoemd, slaat aan. Toch moest de band in 2018 afscheid nemen van frontman en oprichter Erlend Hjelvik, een doorn in het oog van de groep. Gelukkig vonden ze met Ivar Nikolaisen een waardige vervanger. Het is daardoor ook dat we even moesten wachten op nieuw werk, maar op 14 februari 2020 verschijnt hun vierde plaat Splid. Met “Bråtebrann” verschijnt vandaag het eerste nummer in meer dan drie jaar tijd.

Dat een frontmanwissel niet meteen een slechte zaak hoeft te zijn, toont Kvelertak aan met “Bråtebrann”. De zang klinkt nog steeds even agressief, muzikaal is er nog altijd een sterke diversiteit te horen en de band weet nog steeds zijn mix tussen black metal en rock te behouden. In de maar liefst zeven minuten dat “Bråtebrann” duurt, ga je van een strakke riff richting een episch einde. Met enkele strakke riffs word je bij het begin omarmd, om op het einde een heuse solo voorgeschoteld te krijgen. Niet slecht, dit nieuw werk van Kvelertak!

 

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 1): Buitje voor de sfeer

Duizenden metalheads trotseerden weer en wind om überhaupt in Dessel te geraken. Van paniek of andere onenigheden was nauwelijks iets te merken….
InstagramLiveRecensies

Kvelertak @ Trix (Zaal): In de ban van de Noormannen

Het Noorse water. We weten niet wat er precies in zit, maar het zorgt in ieder geval voor innoverende metalbands. Al jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kvelertak - "Endling"

Kvelertak, of wurggreep in het Noors, was enkele jaren terug een verademing in de Scandinavische metalscene. Terwijl menig muzikant zich daar bleef…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.