Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kvelertak ft. Troy Sanders – “Crack Of Doom”

Scandinavië en zware gitaren, het is een combinatie die al tientallen jaren werkt en zal blijven werken. De Noorse band Kvelertak begon er in 2007 aan en heeft ondertussen al voor rockmonumenten als Metallica, Mastodon en Ghost mogen openen. De band kreeg in 2018 echter het vertrek van frontman Erlend Hjelvik te verduren, maar met Ivar Nikolaisen vonden ze al snel een meer dan waardige vervanger. Op valentijn brengt het zestal uit Stavanger hun vierde album Splid uit en dat is kennelijk iets om naar uit te kijken. “Crack of Doom”, hun tweede single uit dat album, vierde zijn vuurdoop in het radioprogramma van Daniel P Carter op BBC Radio 1.

Voor “Crack of Doom” kon Kvelertak rekenen op de ondersteuning van Troy Sanders, bassist en zanger van Mastodon. We krijgen al snel heel wat vuur rond onze oren gevlamd en daar zit ook de gast voor iets tussen. Aan een hoge intensiteit worden de riffs in onze oorholtes geramd en krijgen we niet echt de tijd om naar adem te snakken. Voor “Crack of Doom” zingt Ivar Nikolaisen uitzonderlijk in het Engels, afwisselend met Troy Sanders van Mastodon. Het zorgt meteen ook voor een van de meest toegankelijke nummers van de band uit Noorwegen. Een puike samenwerking die voor een hoog intens nummer zorgt en onze spanning voor Splid nog een tikkeltje kan opdrijven.

Deze zomer maakt Kvelertak hun opwachting op het Alcatraz Festival in Kortrijk, dat dit jaar plaatsvindt van 7 tot en met 9 augustus.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1685 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hjelvik - "North Tsar"

Hjelvik is het nieuwe soloproject van Erland Hjelvik, voormalig frontman van de Noorse metalband Kvelertak. Na drie albums, het voorprogramma te zijn…
AlbumsRecensies

Kvelertak - Splid (★★★★): Wat je ziet, is niet altijd wat je krijgt

Jezelf overtuigen dat een slechte indruk ook maar een momentopname is geweest, dat is een lastige taak. We volgen Kvelertak al langer,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kvelertak - "Fanden ta dette hull!"

Aanstaande vrijdag, op Valentijn, verschijnt de nieuwste plaat Splid van Kvelertak. Het wordt meteen de eerste plaat met nieuwe frontman Ivar Nikolaisen en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.