Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Millionaire – “Can’t Stop the Noise”

© CPU – Joost Van Hoey

Ah, Millionaire! Wat een fijne terugkeer is het toch. Al sinds het in 2017 verschenen Sciencing maakt Millionaire ons terug blij met psychedelische grooves. Begin 2019 kwam het nummer “Don’t“, dat in teken van Record Store Day werd uitgebracht. Op het einde van vorig jaar kwam dan weer het geniale “Cornucopia” uit om het in maart 2020 verschijnende album APPLZ ≠ APPLZ aan te kondigen. “Can’t Stop the Noise” is een minstens even geniale opvolger.

De nieuwe single is repetitief op exact de juiste manier. Droge drums, beukende bas en galmende gitaar zetten een groove neer die doorheen het gehele nummer blijft doorklinken. Daarboven worden lagen opgestapeld door elektronische effectjes, verschillende stemmen en een scheurende gitaarsolo. Elk muzikaal element valt perfect in zijn plaats. Dit maakt het nummer een heerlijke trip doorheen psychedelicaland en je kan er nog eens op dansen ook.

Is het nog te vroeg om te zeggen ‘Belgische single van het jaar’? Waarschijnlijk wel. Hoe dan ook, deze ‘noise’ mag van ons alvast nog een heel tijdje blijven duren. Bijvoorbeeld bij het nieuwe album dat in maart verschijnt? Of tijdens een van deze concerten van Millionaire: Cactus in Brugge (25/3), Trix in Antwerpen (29/3), Het Depot in Leuven (31/3), De Kreun in Kortrijk (3/4), Muziekodroom in Hasselt (10/4) of Handelsbeurs in Gent (14/4).

Facebook

Related posts
LiveRecensies

Leffingeleuren 2022 (Festivaldag 1): Repetitief herhaald

Het festivalseizoen is bijna ten einde, maar eindigt pas echt als je gepasseerd bent op Leffingeleuren. Het gezellige festival kon, na twee…
LiveRecensies

Whispering Sons + Millionaire @ Werchter Parklife: Limburg overwint alles

Werchter Parklife heeft, met zijn ondertussen al vierde week aan concertavonden, gigantisch veel geluk gehad met het weer. Met uitzondering van de…
AlbumsRecensies

Millionaire - APPLZ ≠ APPLZ (★★★★): Appeltje voor de dorst

Tim Vanhamel speelde bij Evil Superstars en tourde met dEUS alvorens hij zijn eigen band startte, maar we zijn toch blij dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.