Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Millionaire – “Cornucopia”

© CPU – Joost Van Hoey

Deze keer hebben we geen twaalf lange jaren moeten wachten op nieuwe muziek van Millionaire, want vandaag verscheen er eindelijk nog eens nieuw werk van de Belgische rockhelden. De groep rond Tim Vanhamel vierde in 2017 zijn terugkeer met de geweldige comebackplaat Sciencing en ze lijken nu de smaak helemaal weer te pakken te hebben. Onlangs verscheen er nog de one-off single “Don’t” in het kader van Record Store Day 2019. Met het gloednieuwe “Cornucopia” krijgen we vandaag een eerste smaakmaker van de nieuwe plaat APPLZ ≠ APPLZ, die maart 2020 in de rekken zal liggen.

Tim Vanhamel is een mastermind in de Belgische muziekscene en dat stelt hij op “Cornucopia” nog maar eens onder bewijs. Beginnen doet het nummer met samples die gaan over appels (het lijkt wel een nieuwe obsessie van Vanhamel te zijn), absurd en toch alweer heeft het iets typisch Millionaire. Lang duurt het niet voor een eighties vibe ons naar de eerste strofe brengt. De percussie springt meteen in het gehoor en vormt de leidraad voor wat er nog zit aan te komen. Het refrein klinkt heerlijk psychedelisch en spacey, wat te danken is aan de bezwerende zang van Tim Vanhamel en de gitaarlijn. De vele instrumenten en stijlen die in het nummer verwerkt zijn, maken van “Cornucopia” een ijzersterke terugkeer. Millionaire verkeert duidelijk in een uitstekende vorm en laten we hopen dat dat ook resulteert in een sterk nieuw album!

Vandaag raakte ook bekend dat Millionaire op een uitgebreide tour vertrekt in het voorjaar van 2020. Hier alvast een overzicht van de bevestigde data: Cactus in Brugge (25/03), Trix in Antwerpen (29/03), Het Depot in Leuven (31/03), De Kreun in Kortrijk (03/04), Muziekodroom in Hasselt (11/04), Handelsbeurs in Gent (14/04) en Les Nuits Botanique in Brussel (30/04). De ticketverkoop start maandag 4 november om 10u.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1918 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Leffingeleuren 2022 (Festivaldag 1): Repetitief herhaald

Het festivalseizoen is bijna ten einde, maar eindigt pas echt als je gepasseerd bent op Leffingeleuren. Het gezellige festival kon, na twee…
LiveRecensies

Whispering Sons + Millionaire @ Werchter Parklife: Limburg overwint alles

Werchter Parklife heeft, met zijn ondertussen al vierde week aan concertavonden, gigantisch veel geluk gehad met het weer. Met uitzondering van de…
AlbumsRecensies

Millionaire - APPLZ ≠ APPLZ (★★★★): Appeltje voor de dorst

Tim Vanhamel speelde bij Evil Superstars en tourde met dEUS alvorens hij zijn eigen band startte, maar we zijn toch blij dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.