FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Rock Herk 2024: Brutus, Whispering Sons, Herman Brusselmans en meer!

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu de affiches van ’s lands grootste festivals almaar meer vorm beginnen krijgen, beginnen ook de eerste namen van de middelgrote varianten voorzichtig binnen te sijpelen. Rock Herk, het grootste kleine festival van het land, doet dat naar ondertussen goede gewoonte in de vorm van ‘De Week van de Belgische Muziek’. Zo maakte de organisatie elke dag één Belgische naam bekend, wat er bijgevolg voor zorgt dat we bij deze de eerste zeven namen van de line-up kennen. Komende editie wordt de 40ste; een jubileum dus, en dan mag er al eens stevig uitgepakt worden. Zo kwam de organisatie afgelopen maandag met Brutus, een van Belgiës indrukwekkendste livebands op de proppen. De groep sluit op zaterdag 20 juli de Club af en laat zich op diezelfde dag vergezellen door Predatory Void (met leden van onder meer Amenra, Cobra The Impaler en Carnation) en, jawel, Herman Brusselmans die een speciale spoken word-act zal uitvoeren op de Street.

Een dag eerder, op vrijdag 19 juli, zullen er voorlopig vooral beats weerklinken door het Olmenhof, want met Glints en LeBlanc heeft de organisatie al twee van de energiekste rappers op de affiche staan. Zij worden bijgestaan door de Limburgers van Whispering Sons en Tim Vanhamel en zijn Millionaire, die ongetwijfeld eveneens de boel zullen afbreken. Meer namen, met daaronder dan ook internationale exemplaren, volgen binnenkort.

De 40ste editie van Rock Herk vindt plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli. Voor meer info en tickets verwijzen we je graag door naar de website van het festival.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 19 juli: GlintsLeBlancMillionaire Whispering Sons

Zaterdag 20 juli: BrutusHerman BrusselmansPredatory Void

2207 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Dour (Festivaldag 5): Op de DOUREUH buiten

Dag vijf van Dour en dan is het niet onlogisch dat de tank van het gros van de bezoekers leeg is. Tienduizenden…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2024 (Festivaldag 2): 40 jaar meer!

Rock Herk trapte vrijdag zijn verjaardagseditie af met een festivaldag uit het boekje. Sinecures tot succes wisselden elkaar af met vernieuwende uitstapjes…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2024 (Festivaldag 1): Vlaai met gitaren als de kers

Ons favoriete Limburgse festival vierde met zijn veertigste jaargang een feestje waar wij niet afwezig konden blijven. Met ronkende gitaren en een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.