Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Millionaire – “Don’t”

Het duurde lang voordat we een nieuwe plaat van Millonaire kregen. Pas in 2017 kwam de band rond Tim Vanhamel eindelijk terug met Sciencing, een album dat meer op groove dan op gitaarriff drijft. Een heerlijke gitaarplaat waarbij we vandaag nog steeds vingers en duimen aflikken. Gelukkig lijkt het erop dat we minder lang moeten wachten op een nieuwe langspeler van Millionaire, want hier is de nieuwe single “Don’t” (uitgebracht voor Record Store Day). Al is het nog onduidelijk of dit het begin is van een nieuwe plaat of dat de single gewoon op zichzelf staat. Eén ding is wel zeker, hij klinkt beregoed.

“Don’t” wordt overspoeld door funky gitaren die een kleine knipoog geven naar de swingende jaren zestig. Daarnaast heeft de nieuwe single een psychedelisch kantje dat zeker wordt gesmaakt. De aanhoudende gitaarriff wordt nooit saai, en soms doen de subtiele tempowisselingen in gitaren en vocals ons denken aan “Purple Haze” van good old Jimi. Geen slechte vergelijkingen, als je het ons vraagt. Reden te meer om je speakers een tandje hoger te zetten en deze song erdoor te knallen.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Rock Herk 2024: Brutus, Whispering Sons, Herman Brusselmans en meer!

Nu de affiches van ’s lands grootste festivals almaar meer vorm beginnen krijgen, beginnen ook de eerste namen van de middelgrote varianten…
LiveRecensies

Leffingeleuren 2022 (Festivaldag 1): Repetitief herhaald

Het festivalseizoen is bijna ten einde, maar eindigt pas echt als je gepasseerd bent op Leffingeleuren. Het gezellige festival kon, na twee…
LiveRecensies

Whispering Sons + Millionaire @ Werchter Parklife: Limburg overwint alles

Werchter Parklife heeft, met zijn ondertussen al vierde week aan concertavonden, gigantisch veel geluk gehad met het weer. Met uitzondering van de…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.