Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single The Vices – “Sly Smiled Berlin Child”

Bij onze noorderburen duiken er steeds vaker leuke nieuwe bands op en daar kan The Vices ook een liedje van meezingen. Het viertal uit Groningen zette in 2019 zijn eerste stappen met onder andere shows in het voorprogramma van Yungblud en een kleine maar fijne UK tour. Verder brachten ze ook een eerste ep uit, die toonaangevende radiozenders als 3FM en KINK niet ontgaan is. In Nederland heeft de groep nu al een kleine aanhang kunnen opbouwen, maar dit jaar mikken ze hoger. Hun jaar kunnen ze alvast goed inzetten met de release van hun nieuwe single “Sly Smiled Berlin Child”.

“Sly Smiled Berlin Child” is een paradevoorbeeld van hoe je op een overtuigende muziek surfpop en garage met elkaar kan combineren. De vrolijke gitaren zorgen al gauw voor een leuk sfeertje, maar worden gelukkig ook met de nodige ruigheid gebracht. Frontzanger Floris van Luijtelaar doet ons met zijn zangstijl heel af en toe wat denken aan Jan Paternoster, maar desondanks klinkt hij heel frivool en scherp op zijn eigen manier. Fijn is ook hoe het nummer naar een bevredigende apotheose toewerkt. Met een aardige keyssolo eindigt “Sly Smiled Berlin Child” in volle glorie.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vices - Unknown Affairs (★★★★): Van kleine jongens naar flinke mannen

Het uitbrengen van een tweede album na een bejubeld debuut: voor veel artiesten is het ontzettend spannend en wekt het een hoop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vices - "For My Mind"

2023 belooft een behoorlijk druk jaar te worden voor The Vices. Het Nederlandse viertal vertrekt later deze maand op een tour waarin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.