Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vices – “Wrong Ones”

© CPU – Ine Van Baelen

Voor The Vices was het een jongensdroom die uitkwam. Eerder dit jaar ging de Nederlandse band op tour door de Verenigde Staten, waar ze verschillende zalen hebben platgespeeld. Tijdens het festivalseizoen doet de groep het deze keer wat rustiger aan, maar volgende week mogen de heren wel naar Landgraaf afreizen om het publiek van Pinkpop te veroveren. Later dit jaar organiseren de Groningers ook nog eens de vijfde editie van hun eigen festival Vicefest. Als kers op de taart sluit de band het jaar af met de grootste eigen show tot nu toe en daar zal natuurlijk ook nieuwe muziek worden worden. Op nieuwe single “Wrong Ones” laat het viertal alvast horen de kneepjes van het vak niet verleerd te zijn.

Met de stevige gitaren wordt de toon meteen gezet. Op het nieuwste werk is de band vooral lekker aan het rocken, maar de aanstekelijke melodieën die we van de groep gewend zijn, zijn ook hier weer volop aanwezig. Aan energie ontbreekt het ook niet en het refrein nodigt uit om lekker te springen – of misschien zelfs wel te moshen? Wanneer het lijkt alsof het lied het beoogde hoogtepunt zal bereiken, wordt het nummer slim afgebroken met een catchy bridge. Deze afwisseling zorgt voor net wat extra spanning en de voldoening is dan ook groot als het refrein vervolgens weer losbarst. “Wrong Ones” is een straffe song waarop The Vices het hoge niveau van vorige plaat Unknown Affairs feilloos weet voort te zetten.

Op 13 december speelt de band in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vices - Unknown Affairs (★★★★): Van kleine jongens naar flinke mannen

Het uitbrengen van een tweede album na een bejubeld debuut: voor veel artiesten is het ontzettend spannend en wekt het een hoop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vices - "For My Mind"

2023 belooft een behoorlijk druk jaar te worden voor The Vices. Het Nederlandse viertal vertrekt later deze maand op een tour waarin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.