LiveRecensies

Celeste @ AB Club: Met hart en ziel

© CPU – Maxim Meyer-Horn

De 24-jarige Celeste Waite, of kortweg gewoon Celeste, mag zich opmaken voor een groot avontuur. Nadat ze enkele jaren onder kleine, zelfstandige labels haar muziek uitbracht, koos ze er dit jaar voor om bij Universal te tekenen en zich aan de volgende stap in haar carrière te wagen. Tot haar voorbeelden rekent ze onder andere Marvin Gaye en Aretha Franklin, maar ook Solange is een inspiratiebron. Waite kent dan ook enkele gelijkenissen met Knowles, maar dat speelt voornamelijk in haar voordeel. Met de nodige soul betovert ze tegenwoordig de muziekwereld en ook België mocht er gisterenavond voor het eerst aan geloven. In een knusse, uitverkochte AB Club triomfeerde de nieuwe, grote stem aan de Britse soulhemel.

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Het geplande voorprogramma kwam om onbekende reden niet opdagen en zo was het een tijdje wachten voor er dus daadwerkelijk livemuziek door de stereo kwam. Om iets na negen wandelden de vijf muzikanten van Celeste het podium op en trotseerden ze de stilte met een zachte intro. Ietwat timide en ongemakkelijk kwam Waite op, maar van zodra ze de eerste noten van “Beloved” zong, meenden we een echte souldiva te horen. Ze haalde klaarblijkelijk zonder al te veel moeite elk octaaf dat haar stemkleur rijk is.

Het was soms lichtjes beangstigend hoe indringend en puur elk nummer ons trommelvlies bereikte. In “Father’s Son” hoorden we iets groots, doch ook zeer minimalistisch. Elk accentje was uitmuntend gezet en elk puntje vond zijn weg naar de ‘i’. In het daaropvolgende “Lately” klonk haar stem door een lichtjes verhoogd tempo nog iets rijper en rijker. Celeste heeft dan ook de gave om zowel trage als snellere nummers met evenveel passie over te brengen, ook al gaf haar lichaamstaal soms blijk van haar onzekerheid. Dat die onzekerheid nergens voor nodig is, moeten we dan eigenlijk ook niet benadrukken.

© CPU – Maxim Meyer-Horn

“Both Sides Of The Moon”, het eerste nummer dat ze voor haar nieuwste ep Lately schreef, drong tot het diepste van ons muzikale hart door. De soul die ze in haar buitengewoon mooie uithaal stak, ging door merg en been en zorgde voor een storm aan emoties. Een nummer van wereldklasse, dat haar als toekomstige soullegende in de schijnwerper zet. Ook bisnummer “Strange”, waarvoor ze enkel door een piano begeleid werd, deed de Club daveren. Met een oorverdovend applaus, dat nog enkele minuten na de show doorging, trok Celeste dan even schuchter als ze opkwam de coulissen weer in.

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Met trillende handen kwam de Britse zangeres op, maar van zenuwen hoorden we doorheen de set heel weinig. Met haar vijf muzikanten, waarvan de saxofonist met de meeste aandacht ging lopen omwille van zijn sterke stuk in “Love Is Back”, had ze de nodige steun op het podium en kon ze haar stem laten spreken. Soul had elk nummer van de set en zo bleven we ook met gemak heel de show aan haar lippen hangen. In 2020 wordt haar debuutalbum verwacht, en we kunnen niet anders dan concluderen dat dat misschien wel haar ultieme doorbraak wordt.

Op zondag 24 november staat Celeste in het voorprogramma van Michael Kiwanuka in de AB. Tickets zijn reeds helemaal uitverkocht.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

Setlist:

Intro
Beloved
Coco Blood
Father’s Son
Lately
Both Sides Of The Moon
Somebody
Love Is Back

Strange

1378 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Amber-Simone - "Black, No Sugar"

In 2017 verscheen met “Taught Me Better” de eerste single van Amber-Simone, waarna nog een handvol singles volgden. Inmiddels is het echter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mauro Pawlowski - "Godmade Trouble"

De Belgische half Pool-half Italiaan die sneller muziek uitbrengt dan zijn schaduw lief is, bewandelt voor de eerste keer in twintig jaar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.