LiveRecensies

Pavlove @ Be Here (Brussel): Echo en haar konijnenmannetjes

Na een tour op en over het Brexitende eiland aan de andere kant van de Noordzeeoever, waar de band in Londen onder andere een belichamende show speelde voor Sofar Sounds, kwamen de liederen van speelgraag kwintet Pavlove voor één laatste maal tijdens dit decennium zich terug in onze oren nestelen. Dit op uitnodiging van Be Here (vroeger Byrrh), Goutzi en La Source Beer Co in Brussel, een hal en café op de borduur van Tours & Taxis. Wij kwamen luisteren en hoorden dat het goed was.

Pavlove danst dan ook al even rond op de Belgische muziekscène en wist ons van meet af aan te bekoren met hete radiosingles als “Cheapskate” en “Anything But Cupid” en recentelijk zelfs met hun kersverse ep Savages, dat ze debuteerden in de Vooruit. Hierop pakten ze uit met de sinistere kant van de aloude inspiratiebron van hun oeuvre, ouh là là: l’amour. De groep stal hun naam bij de Russen en willen net als psycholoog Pavlov experimenteren met het conditioneren, dan wel aan de hand van muziek. Een cadeau voor fans van psychedelica, pop, seventies rollerschaatsen en granaatappels.

De lichten in het brouwerscafeetje dimden en schenen achterdochtig neer op de muzikanten, die de show inzetten met een ongepubliceerd nummer. Hoewel het nog niet gekend is, begonnen er toch al wat voeten wild te draaien op de dansvloer, om die dan ook gedurende het ganse verloop van de show niet meer te verlaten. Het vijftal schonk ons vervolgens wat toppertjes uit de oude doos, waaronder “If She Really Is Your Light”, dat gedragen werd door de unieke stem van zanger Fabian. Van al dat zingen krijg je dorst, en wanneer de man achter Goutzi kombucha een glaasje van zijn eigen brouwsel presenteerde aan de zanger, verzekerde Fabian ons er onder een lachje door van dat dit onbetaalde product placement is.

De zweverige sfeer van de oudere muziek werd plotseling verbroken wanneer ze de arme, ongewaarschuwde zielen in het brasserietje confronteerden met het spel dat verscheen op de nieuwe plaat. Onder deze nummers zo ook het fenomenale “Âzâr”, dat een Iraanse titel draagt die ‘to (be) tortured’ zou betekenen. Zangeres Reina moedigde ons al meteen aan onze zakdoekjes boven te halen, want het nummer zou wel eens tot een traantje durven leiden. Het verhaalde over het gekweld worden door de afwezigheid van dié éné persoon. Direct opgevolgd door “Savages” brachten de artiesten ons het hoogtepunt van de avond onder leiding van een betoverend echoënde stem en manisch gespring van menig bandlid. De nummers klonken hier sterker dan in de Vooruit en donderden door het zaaltje. Tijdens al die gigs in de UK wist de groep een gans nieuwe klasse te bestijgen en daar mochten wij al kwijlend van genieten.

De stemmen van de twee frontlieden vloeiden de hele avond nog moeiteloos in elkaar over, onder getalenteerd getokkel op zowel bas als gitaar, gestamp op pedaaltjes en kickdrum en uitmuntend samenspel. De vloer werd nipt niet kapotgesprongen door gitaristen (en konijnen in bijberoep) en wij keerden na afloop voldaan terug naar onze tafeltjes.

Setlist:

(Nieuw nummer)
Cover Sugababes – Overload
If She Really Is Your Light
Signs
Âzâr
Savages
Nothing but Cupid
Pomegranate Blood
Give Me All You’ve Got
Because of You

 

87 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Ivy Falls @ Kunstcentrum VIERNULVIER: Zomerse picknickmuziek

Ondanks dat Fien Deman in 2015 met de groep I Will I Swear werd uitgeroepen tot een van de winnaars van De…
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…
InstagramLiveRecensies

Maisie Peters @ VIERNULVIER (Concertzaal): Gent onder bezwering

De goede heks komt naar Europa en begint daarvoor in België. De 23-jarige zangeres Maisie Peters speelde gisteren de eerste show van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.