Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Douglas Dare – “Silly Games”

Het is intussen van 2016 geleden dat we nog nieuw materiaal van Douglas Dare kregen. Zijn plaat Aforger nam ons toen mee op een duistere artpoptrip, en naar nummers als “Rex” en “Doublethink” keren we nog steeds regelmatig terug. Drie jaar later staat er eindelijk een opvolger te wachten, waarvan de Engelsman ons vandaag een eerste welgekomen voorsmaakje presenteert.

“Silly Games” vormt meteen een zekere stijlbreuk tegenover de pianopop van Aforger, want het is een akoestische gitaar die het nummer draagt. Het resultaat heeft wat weg van medesinger-songwriters als Ry X, maar zoals gewoonlijk weet Douglas een unieke twist aan het geluid toe te voegen. Het nummer straalt een enorme warmte uit, en op de tonen van de tedere outro willen we best in slaap gewiegd worden. De eenvoudige, openhartige tekst maakt het geheel af.

Het is duidelijk dat Douglas Dare niet van plan is om twee keer dezelfde plaat te maken, en “Silly Games” maakt ons alvast erg benieuwd naar wat Milkteeth, dat op 21 februari verschijnt, te bieden zal hebben.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Left of the Dial vult verder aan met o.a. IAN SWEET, Parsnip en Cloud Cafe!

Wat kijken we er alweer naar uit om in de gure herfstlucht door de natte straten van Rotterdam te hosselen om nieuwe…
AlbumsRecensies

Douglas Dare – Milkteeth (★★½): Charmante vergeetbaarheid

Douglas Dare hebben we als een van de voortrekkers van de Erased Tapesgarde altijd al een interessant artiest gevonden. De Engelsman heeft…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Cameron Jones - “Rose”

Een roos, het is een bloem die alsmaar mooier wordt wanneer hij openbloeit. Laat de debuutsingle van Cameron James nu net ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.