Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Douglas Dare – “Silly Games”

Het is intussen van 2016 geleden dat we nog nieuw materiaal van Douglas Dare kregen. Zijn plaat Aforger nam ons toen mee op een duistere artpoptrip, en naar nummers als “Rex” en “Doublethink” keren we nog steeds regelmatig terug. Drie jaar later staat er eindelijk een opvolger te wachten, waarvan de Engelsman ons vandaag een eerste welgekomen voorsmaakje presenteert.

“Silly Games” vormt meteen een zekere stijlbreuk tegenover de pianopop van Aforger, want het is een akoestische gitaar die het nummer draagt. Het resultaat heeft wat weg van medesinger-songwriters als Ry X, maar zoals gewoonlijk weet Douglas een unieke twist aan de sound toe te voegen. Het nummer straalt een enorme warmte uit, en op de tonen van de tedere outro willen we best in slaap gewiegd worden. De eenvoudige, openhartige tekst maakt het geheel af.

Het is duidelijk dat Douglas Dare niet van plan is om twee keer dezelfde plaat te maken, en “Silly Games” maakt ons alvast erg benieuwd naar wat Milkteeth, dat op 21 februari verschijnt, te bieden zal hebben.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

26 november 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief