Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Pluralone – “Fall From Grace”

Josh Klinghoffer staat natuurlijk vooral bekend als de opvolger van gitarist John Frusciante in Red Hot Chili Peppers. Terwijl we geduldig wachten op de volgende langspeler van die bende voornamelijk oude rotten in het vak, lanceert Klinghoffer zijn soloproject Pluralone (lees: plural-one). In zijn projecten buiten de Chili Peppers weet de multi-instrumentalist steeds te beklijven met een slepende emotionaliteit die zo de kleur van je gemoedstoestand kan bepalen.

Dat presteerde Klinghoffer al lang geleden in zijn project samen met Frusciante (A Sphere In The Heart of Silence). Ook in samenwerking met Bob Forrest kwamen alle oneffenheden van het leven aan bod in tekst en muziek, maar voornamelijk Dot Hacker blinkt uit in het overtuigend weergeven van een gevoelige wereld met een donkergrijze wolkenbank. Tot nu dan toch, want ook soloproject Pluralone lijkt een hoogtepunt in ‘s mans carrière te kunnen worden. Net geen maand geleden kwam “Shade” uit, de leadsingle van Pluralone’s debuutplaat To Be One With You. Mogelijk om oude gewoontes te doorbreken, hoeven we maar tot 22 november af te tellen naar de release. Maar vooraleer dat aan de orde is, is het vandaag tijd voor single twee: “Fall From Grace”.

Het is een breekbaar nummer geworden dat, zoals zo vaak, een sluier van duisternis met zich meedraagt. Klinghoffer heeft hier voldoende aan zijn piano en prangende stem om ons volledig van de kaart achter te laten. De reverbknop werd weer stevig opengedraaid en dat geeft Josh’s scherpe stem dat extraatje dat het kan gebruiken om ons hartstochtelijk mee te sleuren in zijn onwennige, maar o zo mooie wereld. Erg goed verstaanbaar is hij daardoor niet, maar het is de enige grens die Josh nog overhoudt tussen zijn ziel op tafel en onze blik daarop. Tegelijk maakt het de tekst des te drukkender wanneer die wel direct binnenkomt, want rozengeur en maneschijn zal het nooit zijn bij deze muzikant. Pas na bijna vier minuten krijgt “Fall From Grace” enkele toevoegingen van andere instrumenten, die het nummer op het einde nog die extra emotionele meerwaarde komen geven. Aangrijpende single weeral.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

12 november 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief